banner564

Kritik gün

Meclis’in bugünkü birleşiminde Özgürgün’le ilgili 7 kişilik komitenin kurulmaması halinde UBP’de yaşanacak krizin hükümeti bitirme noktasına getireceği belirtiliyor

Kritik gün
banner598

 Suna ERDEN

Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü birleşiminde eski Başbakanlardan Hüseyin Özgürgün’le ilgili Başsavcılık dosyasını ele almak üzere 7 kişilik bir komitenin kurulması bekleniyor. CTP ve HP’den 2’şer milletvekilinin isimleri belirlenmekle birlikte UBP’de adı geçen 3 milletvekilinin komitenin kuruluşunu yaz tatili sonrasına, yani 1 Ekim’e bırakmak istediği iddia edildi.
   HP’den Gülşah Sanver Manavoğlu ile Mesut Genç; CTP’den ise Fazilet Özdenefe ile Salahi Şahiner komitede yer alacak. UBP’de ise Özdemir Berova, İzlem Gürçağ Altuğra ile Kutlu Evren’in adı geçiyor.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; hafta sonunda yoğun temaslar yapan UBP’li bazı milletvekilleri, komitenin bugün kurulması için ısrar edilmesi halinde hükümet krizi yaşanacağı yönünde uyarıda bulundu. Söz konusu uyarıların UBP’li milletvekillerinin yanı sıra HP’li milletvekillerine de yapıldığı belirtiliyor.

HP’nin tavrı kesin

   Hükümet ortağı Halkın Partisi (HP) milletvekilleri, Özgürgün’le ilgili komite oluşumunun bugün gerçekleşmesi ve çalışmalara başlanması konusunda kararlı bir tavır sergiliyor ve bunun gerçekleşmemesi halinde koalisyonun bozulabileceği konusunda uyarı mesajları veriyor.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; HP’li vekiller Özgürgün’ün ‘kendini savunması’ için dokunulmazlığının kaldırılmasını ve Meclis’in bu konuda karar üretmesini istiyor.
   UBP kanadında ise bazı milletvekilleri eski genel başkan ve eski Başbakan’ın yanında yer aldıklarını belirterek, komitenin hemen şimdi kurulmasına karşı olduklarını söylüyor. 
   Yaşanan gelişmeler nedeniyle Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın çok kritik bir durumla karşı karşıya kaldığını belirten UBP’liler “Yeni kurulan bir hükümetin kısa sürede dağılması ve erken seçimlere gidilmesi şaşırtıcı olmaz” diyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473