banner564

KTEZO, AVM inşaatına itiraz etti

DAÜ kampüsü içerisinde başlatılan AVM inşaatına itiraz eden KTEZO, ara emri almak için mahkemeye başvurdu

KTEZO, AVM inşaatına itiraz etti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsünde başlatılan Alışveriş merkezi inşaatında yasal prosedürlerin yerine getirilmediğini öne süren Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) inşaatın durdurulması için Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne ara emri başvurusunda bulundu.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde basına bir açıklama yapan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kiralamış olduğu arazi içerisinde süren AVM inşaatı ile ilgili yapılan incelemeler sonucu yasal prosedürlerin yerine getirilmediğini tespit ettiklerini söyledi. Yatırım sırasında İyi İdare Yasası gereği bölge esnafı ve yatırımcının bilgilendirilmediğini, inşaat izninin alınmadığını ayrıca ÇED raporunun onaylanmadığını anlatan Tulga, araziyi kiralayanların aynı zamanda AVM projesini yapanlar olduğunu söyleyerek, DAÜ’nün ticari kaygılar içerisine girdiğini ve tekelleşme yaratacak girişimlerde olduğunu öne sürdü. DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin de bu inşaata karşı çıktığını söyleyen Tulga, bunun özellikle dikkate alınmasını istedi.

Polili: Belediye kaçak inşaata göz yumdu
KTEZO’nun avukatı Öncel Polili’de yaptığı kısa açıklamada, konu inşaatın izni bulunmadığını ve Gazimağusa Belediyesi’nin bunu bilerek kaçak inşaata göz yumduğunu ileri sürdü ve inşaatı durdurmak için ara emri başvurusu yaptıklarını söyledi.
CTP, TDP, Mağusa İnsiyatifi, MAGEM, DAÜ-SEN temsilcileri ve Gazimağusalı bazı esnaf mahkeme önüne gelerek Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na desteklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473