banner564

KTSU darbeye hayır dedi

Demokrasiye Destek Platformu’nun organizasyonu binlerce kişiyi Lefkoşa Sarayönü Meydanı’nda buluşturdu.

KTSU darbeye hayır dedi
banner598
Sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin ve iş dünyasının büyük destek verdiği mitinge, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) de tam kadro katılım gösterdi. 
“Tek devlet, tek millet, tek vatan” yazılı döviz ve pankartlarla yürüyüş yapan KSTU ekibi, hep bir ağızdan ‘darbeye hayır’ dedi.. 
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Serdal Gündüz, Türkiye’de milyonların kanlı darbe girişiminin başladığı andan bu yana sokaklarda olduğunu, meydanlara, bayrağına ve demokrasisine sahip çıktığını belirterek Demokrasiye Destek Platformu’nun KKTC’ye taşıdığı bu özel buluşmadan duydukları mutluluğu dile getirdi. Dr. Gündüz, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak, A’dan Z’ye tüm KSTU ailesi olarak Sarayönü meydanında bulunmaktan duydukları mutluğu dile getirerek Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak her koşulda Demokrasiden yana olduğunu söyledi.

KİÜ de meydandaydı
Öte yandan Kıbrıs İlim Üniversitesi’nden (KİÜ)yapılan açıklamada, Türkiye’deki darbe girişiminin protesto edildiği belirtildi. Açıklamada, “Sarayönü’ndeki mitinge, Kıbrıs İlim Üniversitesi olarak, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör,  Akademik Kadro, İdari personelimiz ve  öğrencilerimizle bir bütün olarak
katıldık” denildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473