banner564

Saatleri düzenleyin

TDP aşırı sıcaklarda dışarıda çalışanlarla ilgili hükümete çağrıda bulundu:

Saatleri düzenleyin
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), hükümete; ülkede aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde dışarıda, güneş altında çalışmak durumunda kalan çalışanların çalışma saatleri ile ilgili düzenleme yapma çağırısında bulundu.

TDP MYK Üyesi Suphi Hüdaoğlu yazılı açıklamasında, Akdeniz kuşağı ülkeleri ve KKTC Meteoroloji Dairesi'nin aşırı sıcak nedeniyle “sarı alarm” verdiğini belirterek, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 derece üzerinde seyredeceğine dikkat çekti.
Hüdaoğlu, insan sağlığını tehdit eden noktaya ulaşan sıcaklar karşısında başta inşaat işçileri, yol yapım çalışmasında bulunanlar ve belediye işçileri olmak üzere açıkta çalışan işçilerin çalışma saatleri konusunda geçici bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.
Hüdaoğlu, bu bağlamda LTB’nin açıkta çalışan personeli ile ilgili çalışma saatleri konusunda aldığı geçici düzenleme kararına destek belirtti.
Suphi Hüdaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini ifade ederek, özellikle hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu saatlerde güneş altında çalışmanın yasaklanmasını istedi ve “Hükümet, ivedi olarak bu konuda gerekli kararları almalıdır” dedi.

12-16 saatleri arasında yasak konulabilir
Geçen yıl hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu dönemde dışarıda çalışan işçilerin sağlıklarını koruyabilmek amacıyla 12.00-16.00 saatleri arasında çalışma yasağı konduğunu anımsatan Hüdaoğlu, hükümetten bu konuda gerekli kararı alarak hemen uygulamaya koymasını ve gerekli denetimleri yaparak yasağa uymayanlara gerekli cezayı vermesini istedi. 
Hüdaoğlu, ancak bu yapılırken de, sektör açısından ortaya bir mağduriyet çıkarılmamasına özen gösterilmesi gerektiğine işaret etti. 
Suphi Hüdaoğlu, aşırı sıcaklar karşısında çok dikkatli olunması gerektiği, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ciddi sağlık problemleri yaşanabileceği uyarısında bulundu. 
Özellikle çocuklar ve yaşlılar ile kalp ve benzeri sağlık sorunu olan kişiler başta olmak üzere mümkün olduğunca 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini kaydeden Hüdaoğlu, sıvı kısıtlaması gerektiren bir hastalığı olmayanların bol sıvı tüketmesi, açık ve renkli kıyafetlerin tercih edilmesi, şapka kullanılması ve mümkünse aşırı yorgunluk veren uğraşlarda bulunulmaması önerisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474