banner564

Kuğulu Park dere oldu

30 dakikalık yağmur ve dolu yağışı sonrasında Lefkoşa’nın bazı bölgeleri su altında kaldı

Kuğulu Park dere oldu
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Uzun süren sıcak havaların ardından sonbahar ayının ilk yağmuru dün Lefkoşa’da etkili oldu. Lefkoşa’da sağanak ve şiddetli dolu yağışı su baskınlarına neden oldu. Zaman zaman da leblebi büyüklüğünde dolu yağdı. Birçok vatandaş yağmuru video kaydına alarak “sonbahar geldi, yağmuru özlemiştik” yorumlarıyla sosyal medya üzerinden paylaştı. 
Surlariçi’nde ise park halindeki aracın üzerine ağaç devrildi. Devrilen ağaç itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ercan Yonca Kavşağı-Ercan Havaalanı yolu üzerine düşen yüksek gerilim hattı trafiğin bir süre durmasına da neden oldu. Bir kaza veya yaralanma olmazken, Ercan yönüne trafik durdu, yol içerisinde uzun bir kuyruk oluştu. 
Polisin olay yerine gelmesiyle Lefkoşa yönüne giden çift şeritli yol, polis kontrolünde tek şeride düşürülerek Ercan’a hem geliş hem de gidiş sağlandı. 
Aniden etkili olan yağışlar sonucu Lefkoşa'da organize sanayi bölgesindeki iki iş yerine ait depo ile eski Peyak arkasındaki belediye evlerini su bastı.  Surlar içindeyse bir elektrik direği devrildi. İtfaiye ekipleri müdahale etti.
Düşen yıldırımlar ve gök gürlemelerinin ardından yaklaşık 14.00’te başlayan yağış bir saat sürdü. Yağmurun ülkenin bazı diğer bölgelerinde de etkili olduğu belirtildi.
Meteoroloji Dairesi yağmurla ilgili tahminlerine göre bugün ve yarın da sağanak ihtimali var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473