banner564

Kültürel mirasa katkı

Ermu Sokağı’ndaki Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi’nin açılışı, Nikos Anastasiadis tarafından yapıldı

Kültürel mirasa katkı
banner598
Mustafa ERKAN
    Costas ve Rita Severis’in koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi  (The Centre of Visual Arts and Research - CVAR) geçtiğimiz ay düzenlenen etkinlikle hizmete açıldı. Merkezin açılışını GKRY Başkanı Nikos Anastasiades yaptı.
Yoğun katılımın olduğu açılışta  Kıbrıslı Rum, Türk ve yabancı sanatseverler de hazır bulundu.                                                                                                             USAID, Norway Grants, Eea Grants tarafından desteklenen Kostas & Rita Severis Vakfı’na katkı koyanlar  arasında. Kıbrıslı Türkler de yer alıyor. Lokmacı Barikatından Güney Lefkoşa’ya geçtikten sonra, Mağusa Kapısı’na doğru giden Ermu Sokağı’nda yer alan Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Costas & Rita  Vakfı’nın merkezi konumunda.  
Kıbrıs Kültür Haritası oluşturulması yönünde sürdürülen çalışmaların da yer aldığı Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi, Kıbrıs kültürünün tanıtılmasına ve barış içinde birlikte yaşamanın teşvik edilmesini amaçlıyor. Buradaki koleksiyonların gelecek için köprülerin inşa edilmesine katkı sağlanması ümit ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473