banner564

Tulga: Ekonomide adalet sağlanmalı

Hürrem Tulga, borç kapasitesini çoktan dolduran hane halkının gıda dışında harcanacak gelirinin kalmadığını savundu

Tulga: Ekonomide adalet sağlanmalı
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Doğu Akdeniz Üniversite (DAÜ) arazisi üzerinde yapılan AVM inşaatına karşı İyi İdare Yasası üzerinden verdikleri mücadele çerçevesinde mahkeme sürecinin devam ettiğini kaydetti. 
Tulga yazılı açıklamasında, eğitim amacıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne verilen arazinin, bir şirketle ticari amaçlarla imzalanan protokol çerçevesinde AVM inşaatı için kullanılmasını eleştirdi. 
Bu konuyla ilgili dün üçüncü kez mahkemeye gittiklerini, İyi İdare Yasası üzerinden AVM inşaatına karşı açılan davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Tulga, diğer taraftan da siyasi iradenin bu işe son vermesi için gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. 
Tulga, “siyasi iradenin bugüne kadar neden suskun kaldığını anlayamadıklarını” da belirtti. 

TL’de değer kaybı yüzde 30…
Ülkenin kriz içerisinde olduğunu da belirten Tulag, TL’nin değer kaybına bağlı olarak halkın ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti. 
Tulga, sadece dolarda değer kaybının ocaktan bu yana yüzde 30’ları aşmış durumda olduğunu, borç kapasitesini çoktan dolduran hane halkının büyük çoğunluğunun gıda dışında harcanacak gelirinin kalmadığını savundu.
Para akışının yüzde 80’inin belli kuruluşların elinde olduğunu, bu nedenle de gelir dağılımının “bozuk ve dengesiz olduğunu” savunan Tulga, tekellerin yaratılmaması, herkesin kendi işini yapması ve bu yol ile de ekonomide adaletin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473