banner564

Kuralları ihlal etti

Denetimli Serbestlik’ten yararlanan ancak uyuşturucu ile yakalanan Batuhan Hiçkorkmaz cezaevine gönderildi

Kuralları ihlal etti
banner598

 Haspolat’ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan zanlılar Bestami Güler, Batuhan Hiçkorkmaz ve zanlı Oğuzhan Çilo hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılardan Güler ile Hiçkorkmaz Lefkoşa’da zanlı Çilo ise Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Mahkeme, denetimli serbestlik hakkından yararlanan ancak suç işlemeye devam eden Hiçkorkmaz’ı tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderdi. Diğer iki zanlı ise kefil kefaletiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Şüphe ile başladı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ndeki duruşmada olguları aktaran polis, 28 Nisan 2018 tarihinde saat 11. 30 sıralarında,  Haspolat’ta şüpheli görülen zanlı Bestami Güler'in kullanımındaki araç içerisinde yapılan aramada 2 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi. Polis, zanlı Gürler’in ifadesinin ardından uyuşturucu alması için Gürler’e aracı olan ve bir miktar uyuşturucu maddeyide kendisinden alan Batuhan Hiçkorkmaz’ı Göçmenköy’de tespit ettiklerini belirtti. Polis aynı gün Vadili Köyünde uyuşturucu maddeyi temin eden Oğuzhan Çilo'yu da yakaladıklarını, kullanımındaki araçta yapılan aramada 4 gram hintkeneviri ile 3 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve 175 TL nakit bulunduğunu mahkemeye aktardı. 

Uyuşturucu satıp para kazandı
Zanlı Çilo’dan yapılan sorgulamada uyuşturucu maddeleri şu an aranmakta olan bir kişi ile birlikte Güney Kıbrıs’tan bin TL karşılığında 8 gram hintkeneviri ve 15 gram bonzai olarak getirttiği yönünde itirafta bulunduğunu belirten polis, bonzai’nin bir kısmını birçok kişiye satarak belli bir miktar kazanç elde ettiğini itiraf ettiğini de söyledi. 
Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Batuhan Hiçkorkmaz'ın daha önceden benzer suçtan sabıkası olduğunu ve Nisan ayı içerisinde Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yaralanmasına rağmen ihlal ettiğini belirterek, tutuklu yargılanması talebinde bulundu. Polis, zanlı Bestami Gürler'in ise benzer suçtan sabıkası bulunmadığını ancak askıda bağlı olduğu bir teminat olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Hiçkorkmaz sinir krizi geçirdi
Mahkeme, zanlı Gürler'in bir kefilin 60 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Zanlı Hiçkorkmaz ise sabıkası ve denetimli serbestlik hakkını ihlal etmesi dikkate alınarak 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Mahkeme sonunda cezaevinde gönderilen Batuhan Hiçkormaz sinir krizi geçirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474