banner564

“Kurumsallaşma sağlanacak”

Gökçekuş’u kabul eden Dürüst, “YÖK ile tam bir mevkidaş olarak çalışabilecek YÖDAK’ı oluşturacağız” dedi

“Kurumsallaşma sağlanacak”
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’u kabul etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gökçekuş, Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖDAK’ın, yükseköğretim konularında en yakın çalışan iki kurum olduğunu belirterek, yükseköğretim konularında fikir alışverişinde bulunmak ve yükseköğretim ile ilgili konularda istişare etmek amacı ile bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kemal Dürüst de YÖDAK’ın çok önemli bir kurum olduğunu, daha da kurumsallaşması adına atılması gereken adımların bulunduğunun bilincinde olduklarını söyledi.
 “KKTC’deki yükseköğretim ile ilgili akreditasyon işlemlerinin merkezinin YÖK olması gerçeği ışığında, YÖK’ün tam bir mevkidaşı şeklinde çalışabilecek bir YÖDAK’ın oluşturulması en büyük arzumuzdur” diyen Bakan Dürüst, konunun hükümet programında da yer aldığını ve en kısa zamanda YÖDAK yetkilileriyle de birlikte çalışarak YÖDAK’ın kurumsallaşması adına yasal bir zemin hazırlanacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474