banner564

Talat: Endişeye gerek yok

CTP Genel Başkanı Talat, müzakerelerin son derece olumlu bir çizgide ilerlediğini söyledi

Talat: Endişeye gerek yok
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı ve koalisyonun büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorunun çözümü konusunda yürütülen müzakerelerin son derece olumlu çizgide ilerlediğini söyledi.
AA muhabirine Kıbrıs sorunun siyasi eşitliğe dayanan iki kesimli, iki toplum federal bir devlet temelinde çözülmesi yolunda yürütülen müzakereleri değerlendiren Talat, dedikoduya dayalı temelsiz eleştiriler olsa da müzakerelerin "son derece olumlu bir çizgide ilerlediğini" kaydetti.
Talat, "Önümüzde en önemli sorun olarak duran mülkiyet var, mülkiyete de el atılıp o konuda ilerleme sağlanırsa sorun ciddi bir olumlu aşamaya gelmiş olacak" diye konuştu.
Annan Planı'na "hayır" demelerinin ardından AB üyesi olan Rum kesiminin referandumun yapıldığı 2004'ten bu yana geçirdiği değişime de değinen Talat, Rumların yaşadıkları ekonomik krizin tavır değiştirmelerinde önemli etkisi olduğuna işaret etti.

"Mülkiyet konusunda endişeler yersiz"
Mülkiyet konusuna ilişkin olarak Rum basınında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına da dikkati çeken Talat, bu konudaki endişeleri "yersiz" bulmakla birlikte anlayışla karşıladığını kaydetti. Henüz mülkiyet konusunun görüşülmediğini hatırlatan Talat, "Annan Planı'nı zemin alırsak mülkiyet sorunu kuzeyde kalan Rum malları bakımından tazminat, takas ve iade ile çözülecek. Bunun belli oranları olacak. Belli oranlarda iade yanında mümkün olan en fazla oranda tazminat ve takas tercih edilecek" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474