banner564

Kutlay Erk: ‘Güven duyulması gerekir’

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, GAÜ’nün yaptığı ve Eroğlu’nun ilk, Sibel Siber’in ise kinci sırada yer aldığı kamuoyu araştırmasını yorumladı:

Kutlay Erk: ‘Güven duyulması gerekir’
banner598
Çiğdem AYDIN
   CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, GAÜ bünyesinde hizmet veren Girne Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının son uçlarını yorumlarken ‘güven duyulması gerekir”dedi.
   Bin 532 kişii kapsayan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu 32.9 ile ilk sırada, CTP adayı Sibel Siber ise yüzde 22.9 ile ikinci sırada yer alıyor.
   Diyalog’a konuşan CTP genel Sekreteri Kutlay Erk “Bir üniversitenin yaptığı anket sanırım en çok güven duyulması gereken bir çalışmadır, neticede ticari bir niteliği yoktur, hiçbir gerçek veya tüzel kişinin nam ve hesabına da yapılmamıştır”dedi.
    Anketlerin bir veri tabanı olduğunu ve bu veri tabanından hareketle hedefe ulaşmak için neler yapılması gerektiğine dair ipuçları verdiğini söyleyen Kutlay Erk, şöyle dedi:
   “Son açıklanan bu ankette bizim çıkardığımız sonuç, seçimin ikinci tura kalacağına dairdir. İkinci turda da Siber ile Eroğlu yarışacaklar. Anketler artık bunu daha belirgin bir şekilde ortaya koyuyor. Bize göre Siber ve Eroğlu artık diğer adaylardan kopmuş ve kendi aralarında birinci ve ikicilik için yarışıyor. Diğer adaylar ise üçüncü ve dördüncü sıralar için yarışmaktadır. Yarış artık Siber ve Eroğlu yarışı haline gelmiştir. İkinci turun galibi de Siber olacaktır.”
   Kararsızların halen yüksek oranda olduğunan dikkat çeken Kutlay Erk şöyle devam etti:
   “Bu durum bize daha etkili kampanyalar için ödev vermektedir. Anketin veri tabanını değerlendirerek, kararsız seçmenlerin Siber üzerinde karar kılması için neler yapmamız gerektiğinin ipuçlarını veriyor. Bundan hareketle, karasızlara yönelik daha etkili,  kampanyalar için stratejimizi yeniden kurgulayacağız. Bu amaçla, Siber'in Kıbrıs sorunu yanında diğer iç konularla lgili projelerini daha ayrıntıda halkımızla paylaşacağız. Federal çözümün CTP-BG adayı Siber'in kazanması ile olası olduğunu ve bunun niçin böyle olduğunu da halkımızla paylaşacağız. Kıbrıs sorununun çözüm sürecini görüşmek ve sonuca ulaştırmak için en birikimli, deneyimli ve geniş kadrolar CTP-BG'dedir. Bu kadroları bir de iş başarmaya odaklı, iş bitirici, kararlı bir liderle eşleştirdiğimizde, sonuç Kıbrıs sorunun çözüm sürecinin başlatılması, sürdürülmesi ve tamamlanıp halkların onayı için referanduma sunulması olacaktır.”

Sucuoğlu: Sürpriz olmadı
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Faiz Sucuoğlu da GAÜ bünyesinde hizmet veren Girne Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarının kendileri açısından sürpriz içermediğini söyledi.
Diyalog’a konuşan Sucuoğlu, “Bizim için sürpriz olmadı. Şu ana kadar rakiplerimizin dahi yapmış olduğu anketlerde adayımız Derviş Eroğlu birinci çıkıyor. Mesele ilk turdan seçimi bitirmek. Bizim hedefimiz de o yöndedir. İkinci tura da kalsa bana göre tehlike olmaz. İkinci turda yüzde 60 veya 65’lik sağ oylar bu kez bloklaşır diye düşünüyorum. Geriye de zaten sol oylar kalır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474