banner564

Lefkoşa elektriksiz kaldı

Haspolat’ta arazide çıkan yangın trafo merkezini de etkiledi

Lefkoşa elektriksiz kaldı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa'ya bağlı Haspolat’ta dün öğle saatlerinde meydana gelen arazi yangını kentte bulunan trafo merkezini de etkiledi. 
Çıkan yangın Lefkoşa ve civar köylerini bir süre elektriksiz bıraktı. 
Lefkoşa Trafo Merkezi, Meriç Trafo Merkezi, Haspolat Trafo Merkezi ve Ecvet Yusuf Yük Tevzi ile Gönyeli Yük Tevzi Merkez’leri devre dışı kalırken, saat 12.40 sıralarında başlayan elektrik kesintisi saat 15.00’e kadar sürdü.
KIB-TEK’in çalışmaları sonucu elektrik arızası giderildi.

Ekipler müdahale etti
Haspolat bölgesinde dün öğle saatlerinde arazide yangın çıktı. 
Balya ve ağaçların bulunduğu arazide çıkan yangına polis itfaiye, sivil savunma, Orman Dairesi ekipleri ile Değirmenlik Belediyesine ait su tankeri ve bölge halkı iş makineleri ile müdahale etti.
Yangın 1,5 saatte kontrol altına alınırken, Haspolat trafo merkezi de etkilendi.
Lefkoşa’yı besleyen yüksek gerilim hattı kesicisinin açılması nedeniyle bölge elektriksiz kaldı. 
Haspolat Sanayi Bölgesi’ndeki bir arazide saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alındı. Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, saat 12.30 sıralarında çıkan yangın sonucu yaklaşık 15 dönümlük alandaki kuru otların yanı sıra, 10 adet çam ve 70 adet akasya ağacı ile Kerim Özyağ'a ait 25 adet rulo balya ve 5 dönüm anız yanarak zarar gördü.
Yangına, polis itfaiye, sivil savunma,  Orman Dairesi ekipleri ile Değirmenlik Belediyesine ait su tankeri ve bölge halkı iş makineleri ile müdahale etti.

Uzun süre elektrik kesintisi yaşandı
Yangın nedeniyle Lefkoşa’da dün öğle saatlerinde geniş çaplı elektrik kesintisi yaşandı.
Kıb-Tek konuyla ilgili açıklamasında, kesintinin, Haspolat Bölgesi’ndeki bir arazide çıkan yangın nedeniyle saat 12.27’den itibaren yaşandığını belirtti.
Arazide çıkan yangın sebebiyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na ait yüksek gerilim iletim hatlarının korumaları devreye girerek hattı enerjisiz bıraktığı belirtilen açıklamada, “Buna bağlı olarak Lefkoşa Trafo Merkezi, Meriç Trafo Merkezi, Haspolat Trafo Merkezi ve Ecvet Yusuf Yük Tevzi ile Gönyeli Yük Tevzi Merkez’leri devre dışı kalmıştır” denildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474