banner564

Listede 6 şirket var

Rumların tek yanlı ‘Hallumi’ başvurusuna Kıbrıslı Türk üreticiler de itiraz etmiş

Listede 6 şirket var
banner598
   Rum Yönetimi’nin, Avrupa Komisyonu’na hellimin, “menşe ismi korumalı ürün”(POP) olarak patentinin alınması amacıyla sunduğu dosyaya Kıbrıslı Türk üreticilerden de itirazlar geldiği belirtildi.
   Fileleftheros gazetesi; “Hellim Dosyası İçin Kıbrıslı Türklerden de İtirazlar” başlıklı haberinde, 
Kıbrıslı Türk 6 üretici firmanın, AB yasaları tarafından bunun yasaklanmasına karşın, hellim dosyasına itirazlarda bulunduğunu yazdı.
   Gazete elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, Kıbrıslı Türk üreticilerin taleplerinin, (patent) başvurunun yapıldığı aynı ülkeden olan üreticilerin, itirazda bulunma imkanının bulunmamasından dolayı, Avrupa Komisyonu tarafından ret edildiğini belirtti.
   Habere göre, gerek Kıbrıslı Türkler gerekse Kıbrıslı Rumlar, dosyanın AB resmi gazetesinde yayınlanmasının ardından takip edilen süreç çerçevesinde değil, ulusal düzeyde başvurunun incelenmesi sırasında itirazda bulunma hakkına sahip. 
   İtiraz süresinin sona ermesinden üç gün sonra, itirazda bulunanların sayısının bilinmediğini yazan gazete, gayri resmi bilgilere dayanarak itiraz sayısının 16’ya çıkacağını belirtti.
   Politis gazetesi ise; “İtirazlar Fazla” başlıklı haberinde, işin gerçeği Rum Tarım Bakanlığı’nın tam sayıyı bilmediğini, bununla birlikte, hellim patentinin alınmasına tepki gösteren ülkeler düşünüldüğü zaman, itiraz sayısının 15’e çıkabileceğinin de ihtimal dışı olmadığını yazdı. 
   Habere göre, Rum Tarım Bakanlığı, dün, gün boyunca 8 itiraz bulunduğu şeklinde olan bilgileri değerlendirdi.
   Avrupa Komisyonu’ndan gelen bilgilendirme temelinde, Birleşik Krallık, Avustralya ve ABD’den bir şirket tarafından itirazda bulunulduğunu yazan gazete, ayrıca Yeni Zelanda, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden bazı şirketlerin de itirazda bulunduğunu, bu şirketlerin toplam sayısının 6 olduğunu belirtti.
   Habere göre, Avustralya ve ABD’den şirketler, hellim ticareti yapıyor; İngiltere’de ise hellim üreten şirketler bulunuyor.
   Alithia ve Simerini ise, ilgili haberlerinde gayri resmi bilgilere dayanarak itiraz sayısının toplam 8 olduğunu yazdılar.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474