banner564

Arda Erkan için her yıl düzenlenen Kite Surf Etkinliği’nin 5’incisi gerçekleştiriliyor

Herkes davetli

Arda Erkan için her yıl düzenlenen Kite Surf Etkinliği’nin 5’incisi gerçekleştiriliyor
banner598

Lefkoşa’da dört yıl önce şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Arda Erkan için düzenlenen Kite Surf Etkinliği’nin 5’incisi yapılıyor.
 ‘Başka Ardalar Ölmesin' sloganı ile başlatılan etkinlik Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde, Heaven Surf Club desteğiyle “uyuşturucu sorununa dikkat çekerek toplumsal duyarlılığı artırmak, aileleri çocuklarını ve gençleri spora yönelterek enerjilerini doğru alanda kullanmalarına katkı sağlamak” amacıyla gerçekleştiriliyor.
Organizasyondan verilen bilgiye göre, Arda Erkan’ın ölümünün dördüncü yılına denk gelen etkinlik, Yedidalga’da Heaven Surf House’ta bugün saat 10.00’da başlayacak ve 20.00’ye kadar sürecek.

Arda’yı mavinin derinliklerinde selamlıyoruz     
Arda’nın ölümünün yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Gülseren-Mustafa Erkan,  “Faili bulunmayan bir cinayet var olduğu sürece ülkemizde uyuşturucu mücadelesi yarım kalmış demektir” dedi. 
Ailesi, Arda Erkan, 26 yaşında hayatını kaybettiğini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:
“Bazı olaylar var, insanın hayatına damgasını vuruyor ve adeta milat oluyor. Arda’nın gidişi de öyleydi.                                                                                                                                                              Hem bizi hem de sevenlerini yasa boğan bu kaybın sebebi olanlar, sorumluların yargılanmasını sağlamayan ya da sağlayamayan güvenlik teşkilatımız bu olayı faili meçhul bırakmıştır.                                  Haziran 2018’de karara bağlanan ‘Adli Ölüm Tahkikat’ davasında Arda’nın ölümünde ‘başkalarının sebebiyet vermiş olma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu’ ve ‘etkin bir soruşturma yapılmadığı’ belirtilmişti. Dosyanın ileri tahkikat yapılması için polise iade edilmesine rağmen bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. İç hukuk çerçevesinde bu kavgayı yürütmeye kararlı olduğumuzu defalarca vurguladık, “bu dosyanın faili meçhul kalmasını mı istiyorlar yoksa birilerini mi koruyorlar” diye sorduk. Olumlu veya olumsuz hiçbir dönüş almadık. Bizler de Arda’nın ailesi olarak Polis Genel Müdürlüğü aleyhine dava başlatıyoruz.”     
  Ailesi, “Arda’yı mavinin derinliklerinde selamlamak ve uyuşturucu ile mücadeleye bir katkı koymaları için tüm kite-sörfcüleri ve halkımızı bu anlamlı etkinlikte bizimle birlikte olmalarını dileriz” çağrısında bulundu.                                                      

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474