banner564

LTB’de işler karışıyor

BES, Mehmet Harmancı’nın toplu iş sözleşmesine aykırı davrandığını ileri sürerek eylem gerçekleştirdi

LTB’de işler karışıyor
banner598

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’nın toplu iş sözleşmesine aykırı davrandığını ileri sürerek dün LTB’de iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

BES, konuyla ilgili açıklamasında, Harmancı’nın, görev süresi boyunca 1 Mayıs ödeneği ve diğer hakların ödenmeyeceğini bildirdiğini kaydederek, BES’in bu kararı tanımayacağı belirtti.
Açıklamada, “Sendika olarak tarafımıza bildirilen bu kararı tanımıyoruz ve bu yönde adım atılması halinde yasal hakkımız olan grev de dahil her türlü eyleme gidileceğini bildiririz” denildi.
LTB Başkanı Harmancı’nın mücadele alanı olarak sosyal medyayı seçerek, BES’i itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğü iddia edilerek, “Sayın başkanın sosyal medya üzerinden topluma karşı sergilediği ‘mağdur’ ve ‘uzlaşıcı’ tavrını, kendisi ile müzakere ettiğimizi sandığımız masada da görmek isterdik” ifadesi yer aldı.

“Ben yaparım olur mantığı”
Açıklamada “Ancak ne yazık ki Sn. Başkan ‘ben yaparım olur’ tavrı ile sendikamızı önlem almaya iterken, sosyal medya üzerinden ise tam aksi bir tavır sergileyerek toplumumuza ‘mağdur’ rolünü oynamaktadır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474