banner564

Mafya ile bağlantılı

Güneyde aranırken KKTC’de yakalanan Kıbrıslı Rum Iosif Iosif, geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı

Mafya ile bağlantılı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’ta cinayete teşebbüs suçundan aranan ve önceki akşam Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde bir evde tespit edilerek yakalanan Kıbrıslı Rum zanlı Iosif Iosif, dün tutuklama talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
   Güney Kıbrıs’ta mafya ile bağlantısı olduğu ileri sürülen ve sık aralıklarla KKTC’ye geçiş yapan Iosif Iosif, geniş güvenlik önlemleri altında duruşmaya getirildi.
   Polis, mahkeme avlusuna basın mensupları da dahil hiç kimseyi sokmadı. 
Iosif’in tutukluluk duruşmasını izlemek için Güney Kıbrıs’tan basın mensupları da mahkemede hazır bulundu.

2 tabanca ve 100 mermi ele geçirildi
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, 9 Ocak 2019 tarihinde, Bilgi Değişim Ofisi’nden alınan bilgide, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde katle teşebbüs olayına karışan zanlının KKTC’de olduğunu öğrendiklerini ve yapılan araştırma sonucunda Iosif’in Gülseren bölgesinde ikamet ettiğinin belirlendiğini söyledi.
   Zanlının adresine operasyon düzenlediklerini ve yaptıkları aramada 2 adet baretta marka 9 mm çağında tabanca ele geçirdiklerini belirten Saydağ, 2 adet içerisinde toplam 15 canlı mermi bulunan şarjör ile 85 adet canlı mermi ele geçirdiklerini ifade etti.

Bugün yeniden mahkemede…
   İkametgâh içerisinde Nicolas Nicolou adına düzenlenmiş olan ve üzerinde zanlının resminin olduğu sahte Rum pasaportu da bulduklarını aktaran Saydağ, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti. 
   Yargıç Umut İnan, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473