banner564

Mahkeme acımadı

Uyuşturucu alışverişinde aracılık görevi üstlenen Mustafa Baykara 7 yıl hapse mahkûm edildi

Mahkeme acımadı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 2017 yılı Haziran ayı içerisinde, bir pastaneye düzenlenen operasyonda ele geçirilen bin 58 adet extacy hap ile 100 gram kokain türü uyuşturucu madde ile ilgili yargılanan sanıklardan Mustafa Baykara hakkındaki dava karara bağlandı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, 7 yıl hapse mahkûm edildi. Kararda, Uyuşturucu hapların topluma yayılması durumunda halkın sağlığının olumsuz şekilde etkilenmiş olacağına vurgu yapıldı. Kararda, Ersin Dilmen ve Duran Gül’ün de yakalandığı kaydedildi. 

Uyuşturucu transferine yardımcı oldu
Kararı açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, sanığın suçtaki rolünün, diğer suç ortakları arasındaki uyuşturucu transferine yardımcı olması olduğunu ve herhangi maddi kazanç elde etmediğini söyledi.  Sanığın suçtaki rolünün diğer sanıklara göre her ne kadar farklı olsa da, külliyatlı miktarda bir uyuşturucu transferine yardımcı olduğunu belirten Aksun, “ülkemiz insanlarına uyuşturucu yayan veya yaymayı düşünen kişiler bunu iyi bilsinler ki, bu halkın sağlığı ile oynayanlara mahkememizin hoşgörülü davranması mümkün değildir” şeklinde konuştu. Uyuşturucu maddenin topluma yayılması durumunda halkın sağlığının olumsuz şekilde etkilenmiş olacağına dikkat çeken Aksun, uyuşturucu maddenin diğer suçlara da basamak teşkil ettiğine ve bir anlamda uyuşturucu madde kullanımının, diğer suç oranlarındaki artışı da tetiklediğini vurguladı.
Huzurlarındaki meselede uyuşturucu maddenin miktarının külliyatlı olduğuna da dikkat çeken Aksun, sanık lehinde ve aleyhindeki tüm hususları değerlendirdiklerini ve sanığı 7 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474