banner564

Mahkemede konuşamadı

Çalıştığı iş yerine ait 30 bin 761 TL değerindeki üründen elde ettiği paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen Fikret Mehmet Kutluğ tutuklandı

Mahkemede konuşamadı
banner598
Zorkun TAŞER
Fikret Mehmet Kutluğ isimli şahsın, uzun bir süredir çalıştığı Işıl Reklam adlı işyerine ait, 30 bin 761 TL değerindeki ürünlerin parasını teslim etmeyerek sirkat ettiği iddia edildi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğluları huzurunda dün görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ahmet Gürün’ü mahkemeye tanık olarak dinletti.
Polis memuru Ahmet Gürün, mahkemede yeminli şahadet vermesinin ardından  bulguları aktardı. Gürün, zanlı Fikret Mehmet Kutluğ’un, çalıştığı Işıl Reklam adına, 19 Haziran – 2 Ekim 2014 tarihleri arasında  müşterilere faturalı ve faturasız olarak sattığı 30 bin 761 TL değerindeki üründen elde ettiği nakit paraları şirket muhasebesine yatırmayıp, sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandığını söyledi.

Yurtdışına çıkışı yasak
Polis memuru Gürün, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının TC vatandaşı olduğunu, KKTC’de çalışma izni ile kaldığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu. Yargıç Gökhan Asafoğluları’nın söz hakkı vermesine rağmen, konuşmayan zanlı Fikret Mehmet Kultuğ’a Yargıç Asafoğluları, davalarının görüşülene kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasını, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut yapmasını ve KKTC vatandaşı bir kefilin, 50 bin TL değerindeki kefalet senedini imza etmesi şartıyla serbest kalması emrini verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473