banner564

MAKAMER, Gazimağusa’da yürüyüş düzenledi

Kadınlar özgür olsun

MAKAMER, Gazimağusa’da yürüyüş düzenledi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile dün Doğu Akdeniz Üniversite’sinden (DAÜ) Fazıl Polat Paşa Camisi önündeki sulu çembere kadar yürüdü.
Yaklaşık 30 kişinin katıldığı yürüyüşte kadınlar “dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa” şeklinde slogan attı. 
Yürüyüş öncesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü önünde bir basın açıklaması yapan MAKAMER Başkanı Sıdıka Özdoğan, toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının yaygınlaşması ve toplumda kabul görmesinin sağlanması,  kadının aile içinde ve toplumda statüsünü iyileştirilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 
Kadının devlet organlarındaki temsiliyetinin yasalarla artırılması ve istihdam alanında daha fazla yer alması için seslerini daha da yükselteceklerini belirten Özdoğan, siyasete katılımlarında fırsat eşitliğinin sağlanması, kadınların erkeklerle eşit statüde yer alabilmeleri ve bunun, partilerin iyi niyetle değil yasal düzenlemelerle uygulanması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.  
Özdoğan, iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde oluşturulacak çözüm ve barış tesis edilene kadar, MAKAMER olarak hayatın her alanında seslerini yükselterek mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.
Fazıl Polat Paşa Camisi önüne kadar yürüyen kadınlar, çember üzerine çıkarak kendilerini sembolik olarak zincirledikten sonra eylem sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474