banner564

Maliyeti 7,5 milyon TL

Türkiye’nin katkılarıyla yapılan Bayraktar Ortaokulu’nun 3 bloktan oluşan yeni binasının açılışı gerçekleştirildi

Maliyeti 7,5 milyon TL
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Bayraktar Ortaokulu yeni binasının açılışı dün düzenlenen törenle yapıldı.  Törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı milletvekilleri, üst düzey yetkililer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende, okul korosu şarkılar seslendirdi, dans gösterileri yapıldı.
Törende sırasıyla Okul Müdürü Mehmet Günay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Başbakan Hüseyin Özgürgün birer konuşma yaptı ve okul binasının açılışı yapıldı.  Tören yeni okul binasının gezilmesi ardından sona erdi. 
Yapımı Eylül 2016’da başlayıp yaklaşık 7 ayda tamamlanan ve yaklaşık 7,5 milyon TL’ye mal olan yeni bina, 3 bloktan oluşuyor. Yeni binada 24 sınıf bulunuyor. Yeni binayla birlikte, okulun tüm araç ve gereçleri de yenilendi.
Törende ilk konuşmayı yapan Bayraktar Ortaokulu Müdürü Mehmet Günay, okulun yeni binasının Nisan ayında tamamlandığına dikkat çekerek, yeni binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Berova: Türkiye, KKTC’nin yanında
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, yeni binanın yapımında da TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarının önemine işaret etti. Bakan Berova, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman olduğu gibi KKTC’nin yanında olduğunu vurguladı. 

Kanbay: Öğrenciler, bilişim fabrikasının işçileri olmalı
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, bu hafta iki önemli olaya tanıklık ettiklerini ifade ederek, hafta başında Güzelyurt’ta bir bilişim yuvasının temellerinin atıldığını, bugün de Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasının açılışının yapıldığını kaydetti.
Toplumlar için eğitimin önemine işaret eden Kanbay, Bayraktar Ortaokulu’ndan mezun olacak öğrencilerin Güzelyurt’taki bilişim fabrikasının işçileri olmasını temenni etti. 

Özgürgün: Topluma çok önemli kişiler kazandırdı
Törende son konuşmayı yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün de, tarihi bir okul olan Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasın açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, tarihi boyunca okulun topluma çok önemli kişiler kazandırdığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473