banner564

Marka bir Mağusa

Resmiye Canaltay ve yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce gerçekleştirilen çalıştayın bildirgesini İsmail Arter’e sundu

Marka bir Mağusa
banner598
Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaret ettikleri Belediye Başkanı İsmail Arter’e, vakıf olarak belediye ile birlikte hareket etmek istediklerini bildirdiler.
Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Başkan Resmiye Canaltay Arter’e vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Canaltay: Tanıtılmalı ve pazarlanmalı 
Vakfın kuruluş amaçları arasında, Gazimağusa kentinin marka bir kent olarak öne çıkması ve yaşam kalitesinin artırılması için çalışmalar ve girişimler yapmak olduğunu söyleyen Canaltay, dünyada artık ülkelerin tek başına değil de ayrı birer şehir olarak pazarlanmasının ön plana çıktığını belirtti. 
Canaltay, Gazimağusa’nın zengin tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla tanıtılıp pazarlanması ve antik bir kent olarak dünya markası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Mağusa'nın pazarlanması için Shakespeare ve Othello'nun da ön plana çıkarılması gerektiğine işaret eden Canaltay, bunun için dernek olarak yoğun bir çaba içerisinde olduklarını, “Shakespeare Tiyatro Festivali” adı altında belediyeyle birlikte etkinlikler düzenlemek istediklerini dile getirdi.Canaltay, Bandabuliya'nın işlevlik kazandırılmasına yönelik düşüncelerini de paylaştı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473