banner564

Suistimal önlenmeli

Zerrin Akalın, organ nakli yasasının bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti

Suistimal önlenmeli
banner598
Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, organ nakli bekleyen hastaların tıbbi hizmet almasının kaçınılamaz ve vazgeçilemez bir insan hakkı olduğunu vurgulayarak, Organ Nakli Yasası’nın bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.
Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Zerrin Akalın yazılı açıklama yaparak, derneğin organ nakli ve yasası hakkındaki görüşlerini bildirdi.
Akalın, yasanın yürürlüğe sokulması sürecinde geciktirilen her günün hastaların organ naklinden yararlanma şanslarını azalttığını ve hastaları diyaliz makinelerine mahkum bıraktığını kaydetti.
Organ naklinin, yasalara uygun olarak, hakkaniyet ölçütleri içerisinde ve tıbbi etiğe uygun olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Akalın, “Sağlık Bakanlığı’nın organ nakillerini denetleme ve izin verme yetkisi, kendisine yasalarca yüklenilen yadsınamaz bir yükümlülüktür. Yasalardan alınan bu yetkiyi, organ naklini gerçekleştirecek hastane veya tıbbi merkezlerin tartışılır kılma çabaları kabul edilemez” dedi.
Canlıdan nakillerin uygulanmaya başlanmasından önce tüzük ve kılavuzların çok detaylı şekilde hazırlanmasının, ortaya çıkabilecek hata ve suiistimallerin önlenebilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayan Akalın, kadavradan nakillerin yapılabilmesinin de hayati önem taşıdığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 09:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Garip Pamir
Garip Pamir - 2 yıl Önce

Yalanla başetmek için devamlı mücadele gerekir. Aynı çevre, demokrasi, ekonomi gibi hayata dair tüm diğer konularda olduğu gibi. Bir süre sonra bu mücadele insana bıkkınlık verir, yorar ve insan bir köşeye çekilir, mücadele bayrağını başkalarına devreder.

Salih
Salih - 2 yıl Önce

Kıbrıs' ın doğrucu insanlarına selamlar sevgiler.

Fahrettin
Fahrettin - 2 yıl Önce

Bu dönemde doğru çok büyük yara aldı. Sosyal medyanın büyük katkısıyla artık doğru olan değil en çok bağıran dinleniyor. Buna tam olarak bir çare de bulunabilmiş değil. Ama temelde yapılması gereken mücadele etmek. Hayat da bir mücadele değil mi zaten?

emel
emel - 2 yıl Önce

hoşçakalın

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473