banner564

Eroğlu’na Almanya daveti

Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günter Meinel, KKTC temasları çerçevesinde devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret etti

Eroğlu’na Almanya daveti
banner598
Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Meinel, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’la birlikte dün; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret etti. 
Eroğlu tarafından kabul edilen Günter Meinel, görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılması ve adanın eşitliğe dayalı bir zeminde birleştirilmesi için çalışılması gerektiğini ifade etti.
Almanya’daki sanayi yatırımcılarını KKTC’ye çekmek istediklerini söyleyen Meinel, bu konuda ABD ve BM’den de daha fazla destek beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti. Kıbrıs’taki problemi daha iyi ifade edebilmek için Kıbrıslı Türkler’in seslerini duyurmaları gerektiğini vurgulayan Meinel, bu amaçla Eroğlu’nu Almanya’ya davet etmeyi planladıklarını belirti ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’na davetiye sundu.

Akpınar: Diplomat yetiştirmek istiyoruz
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da Lefkoşa’da diplomat yetiştirmek amacıyla bir bölüm açmayı planladıklarını belirtti ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da “onursal başkan” olmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Eroğlu: Anlaşma için uğraşıyoruz
Cumhurbaşkanı Eroğlu da yaptığı konuşmada Meinel’in Kıbrıs konusuyla ve KKTC’yle ilgilenmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Eroğlu, Diplomasi Akademi’si açılışı ve Almanya’dan yatırımcı çekme gayretlerinin de kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Meinel’in Almanya davetine ilk fırsatta icabet edeceğini dile getiren Eroğlu, davetten dolayı teşekkür etti.
Kıbrıs’ta her iki halkın barış içinde yaşayabileceği bir anlaşma için uğraştıklarını dile getiren Eroğlu, bir anlaşma için iki tarafın da aynı iradeye sahip olması gerektiğini, kendilerinde o iradenin olduğunu belirtti. Eroğlu, karşı tarafta da o anlaşma iradesi olursa ve Kıbrıs’ta sadece kendilerinin değil Kıbrıslı Türkler’in de huzur ve güven içerisinde yaşama hakkı olduğunu teslim ederlerse bir anlaşmaya varılabileceğini dile getirdi.

Meinel Başbakanlıkta
Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel, Başbakan Yorgancıoğlu’na birlikle ilgili bilgi vererek, Birleşmiş Milletlerin resmi danışmanlığını yaptıklarını kaydetti.  Kıbrıs’a üç yıl önce geldiklerini, var olan haksızlıkları gördüklerini ve ülke için ellerinden gelen yardım ve desteği yapmak istediklerini belirten Meinel, “Bizi yardımcınız olarak görebilirsiniz” dedi. 

Yorgancıoğlu: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da birliğe; ülke ve üniversiteye gösterdikleri ilgi ve yardım için teşekkür etti. GAÜ aracılığıyla ülkede yapacakları girişimleri takdirle karşıladıklarını söyleyen Yorgancıoğlu, bu süreçte üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.  Diplomasi okulu açılmasını “önemli bir gelişme” olarak değerlendiren Yorgancıoğlu, diplomasinin, ülkeyi ve halkı dünyaya tanıtmada önemli bir araç olduğunun altını çizdi. Yorgancıoğlu, “İyi diplomatlar bunu daha iyi yapar” dedi. 

Denktaş’la görüştüler
 Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Günter Meinel KKTC temasları çerçevesinde, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’la da biraraya geldi.
Günter Meinel kabulde yaptığı konuşmada, GAÜ ile işbirliği içerisinde diplomasi okulu açmak istediklerini belirtti. Yeterli sayıda diplomatın bulunduğunu ancak nitelikli diplomat sayısının az olduğunu belirten Meinel, eğitmenleri farklı ülkelerden getirerek dünya çapında en iyi diplomatları yetiştirmek istediklerini ifade etti.


Denktaş: Dışardan beklemekle olmuyor
Serdar Denktaş, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği antlaşmasını imzaladığı 1996 yılından itibaren KKTC’nin, Avrupa pazarından uzaklaştığını, Türkiye’ye ihracatta dahi sıkıntılar yaşandığını anlattı. “Dışarıdan beklemekle olmuyor, ilk önce kendi ev ödevimizi yapmalıyız” diyen Denktaş, ülke içinde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hukuken Avrupa Birliği kapısının zorlanabileceğini belirtti.

Arabacıoğlu-Meinel görüşmesi
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Gunter Meinel ve beraberindeki heyeti kabul etti 
Kabulde ilk sözü alan Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Gunter Meinel, 
Almanya’daki diplomasi okullarının biraz gerici düşünmeye başladıklarına dikkat çekerek, kendilerinin de diplomasi eğitiminin üzerinde durulması ve elit bir duruma getirilmesinin farkına vardıklarını belirtti. 

Arabacıoğlu: En büyük değer üniversiteler
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkenin sonradan kazanılan en büyük değerinin üniversiteler olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473