banner564

“Mazeret üretiliyor”

Göç Yasası’nı protesto eden KTÖS ve KTOEÖS, Meclis İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi ile görüştü

“Mazeret üretiliyor”
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), dün Cumhuriyet Meclisi önünde “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri; ‘Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ ile ilgili eylem gerçekleştirdi. Ortak basın açıklamasının yapıldığı eyleme, Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) de destek verdi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in kısa bir konuşma yaptığı eylemde, açıklamayı KTÖS üyesi Cemil Gürsel gerçekleştirdi. KTÖS ile KTOEÖS heyeti açıklamanın ardından Meclis İdari, Kamu, ve Sağlık İşleri Komitesi ile görüştü. Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Elcil: Göç Yasası ortadan kaldırılmalı 
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı konuşmada, KTÖS ve KTOEÖS’ün 2011’den sonra göreve başlayan öğretmenler,Çağ-Sen ve BES yetkilileriyle birlikte Meclis önünde eylem gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Elcil, eylemi, insanların fakirleşmesi, sağlığı, göçe zorlanması ve ‘göç yasası’ olarak nitelendirdikleri; ‘Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın kaldırılması talebiyle düzenlediklerini belirtti.
Elcil, basın açıklamasının ardından Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komite Başkanı Menteş Gündüz ile görüşeceklerini de aktardı.

Ortak basın açıklaması yapıldı 
Ortak açıklamayı genç öğretmenlerden KTÖS üyesi Cemil Gürsel okudu. Açıklamada, geciken adaletin, adalet olamayacağı ifade edilerek, ‘Göç yasası’yla ilgili 2009 yılından beri verilen mücadele ve yasanın yarattığı sosyal, ekonomik ve demokratik eşitsizliğin toplum ve çalışanlar arasında artarak devam etmekte olduğuna vurgu yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473