banner564

Menteş sordu Baz cevapladı

Kürtaj davasının dünkü oturumunda, olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu, sanık Fahri Karagözlü’nün avukatı tarafından sorgulandı

Menteş sordu  Baz cevapladı
banner598
Ülke genelinde büyük infial yaratan ve Girne’de Şubat ayında ortaya çıkan kürtaj skandalı ile ilgili davada olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz  dünkü oturumda bu kez sanık Fahri Karagözlü’nün avukatı Güneş Menteş tarafından sorgulandı. Kürtaj davasının sanıkları; Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un başkanlık ettiği, Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’den oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı. Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti. 
Sanık Karagözlü’nün avukatı Güneş Menteş,  Baz’ın  11 Nisan 2016 tarihinde teminat duruşmasında sanık Karagözlü’nün  tutuklandığı ilk gün, “Büyük bebeğin nefes alıp almadığını hatırlamıyorum. Ben hapse giremem” şeklinde sözlü beyanda bulunduğuna dair ifade verdiğini belirterek, polisin 11 Haziran tarihinde teminat duruşmasında ise Karagözlü’nün, “Galiba o büyük bebek nefes aldı ve öldü. Ben cezaevinde yaşayamam” şeklinde ifade verdiğini mahkemeye aktardığını söyledi. 
Menteş 3 ay arayla birbirinden farklı iki ifade verildiğini belirterek, sanık Karagözlü’nün bu şekilde bir sözlü beyanda bulunmadığını ileri sürdü.

“İfadeyi yuvarlayarak anlattım…”
Soruşturma memuru Baz ise sanığın ilk tutuklandığı gün kendisine “Galiba o büyük bebek nefes aldı ve öldü. Ben cezaevinde yaşayamam” şeklinde sözlü beyanda bulunduğunu, bunu da mahkemeye aktardığını, teminat duruşmasında sanığın cezaevinde yaşayamam dediği için kaçma ihtimaline vurgu yapmak için ifadeyi yuvarlayarak anlattığını dile getirdi.
Güneş Menteş, Fahri Karagözlü’nün gönüllü ifadesine değinerek, sanığın hasta, sakat, anomalisi olan bebekleri kürtajla aldığını, bu konuda tanı koyacak tek merciinin doktor olduğunu ifade ederek, müvekkilinin tıbbı gereklilikler çerçevesinde operasyonlar yaptığını öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474