banner564

Mesaj çok açık

Denktaş, “Çözüm diye diye çözülmeye gitmeyi kabul etmiyor, ‘barış istiyoruz’ diye diye bir savaşın içerisine girmek istemiyoruz” dedi

Mesaj çok açık
banner598
Demokrat Parti (DP) Girne X. Olağan İlçe Kongresi, hafta sonu Vuni Palace Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Kongrede DP Girne İlçe Başkanlığı için Enver Hoca, Ahmet Ataksoy ve Mustafa Derviş Keyfiala yarışırken, oy çokluğu ile Enver Hoca DP Girne İlçe Başkanı seçildi.
Yapılan açıklamaya göre kongreye, DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri ve partililer katıldı.
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kürsüde yaptığı konuşmasına hükümet icraatlarını anlatmakla başladı.
DP’nin tarihinde ilk defa Maliye Bakanlığı’nı devraldığını ve bu işi başardığını belirten Serdar Denktaş, bu başarının altında yatan en önemli nedenlerden birinin de DP’nin ülke idaresinde edindiği tecrübeden kaynaklandığını söyledi.
Konuşmasının büyük çoğunluğunu Kıbrıs konusundaki son gelişmelere ayıran DP Genel Başkanı, 

Rumlar samimi değil
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Rum tarafının samimi olmadığının bilinmesini istedi.
Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunuyla ilgili “Çözüm diye diye çözülmeye gitmeyi kabul etmiyor, bu ülkede barış yokmuş gibi, ‘barış istiyoruz’ diye diye bir savaşın içerisine girmek istemiyoruz” dedi.
Rum tarafının, Kıbrıs Türk halkını bu adanın iki sahibinden biri olarak görmediğini, kendine eşit kabul etmediğini belirten Denktaş, “Rum kabul etse de etmese de, Kıbrıs Türk halkı bu adanın iki sahibinden biridir. Rum tanısa da tanımasa da KKTC vardır. Tüm dünyaya kendini ispatlamıştır” dedi.
Denktaş dünyaya da seslenerek, “Kimsenin bizi Rum’un insafına daha fazla bırakma hakkı yoktur. Kıbrıs Türk halkını belirsizlik içinde mahkûm etme hakkına sahip değilsiniz” ifadelerini kullandı.
Denktaş, gerçek anlamda siyasi eşitliğe dayalı ve yaşayabilir bir çözümü istediklerini ancak Kıbrıs Türk halkını mahkûm edecek, yama olarak alıp eritecek ve adına ‘çözüm’ denilecek oyunun parçası da olmayacaklarının bilinmesini istedi. 
Serdar Denktaş’ın konuşmasının ardından DP Girne İlçe Bakanlığına aday 3 isim de söz aldı.

Girne, Enver Hoca’ya emanet
Kurulan sandıkta oy çokluğu ile Enver Hoca DP Girne İlçe Başkanı seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu’na oy birliğiyle seçilen isimler ise şöyle:
“Ahmet Düzdaban, Mehmet Metin Alkan, Şener Dağgül, Cemalettin Karal, Yücel Kesiner, Özden Gülbaş, Mustafa Saymaz, Hüseyin Tarık Adanur, Altan İmamzade, Başak Tekerek, Cengiz Kaan, Hasan Kelebek, Erdal Kırış, Mahmut Düzdaban, Cemal Avkan, Mehmet Yıldırım, Turan Meral, Ali Fahri.” 
İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliği ile seçilen isimler ise şunlar: 
“Sedat Hacımehmet, Ertuğrul Kayasal, Hasan Eşref, Özkan Sadrazam.”

“Girne İlçe Kadın Örgütü Başkanı Güler Demirağcı”
DP Girne İlçe Kadın Örgütü Başkanlığı’na Güler Demirağcı oy birliği ile seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
“Selda Alkan, Münevver Düzdaban, Şafak Yolcu, Hatice Yıldız, Eda Ünal, Hülya Harmancı, Fulden Fellahoğlu, Selda Diryani, Neşe Fellahoğlu, Hülya Dereboylu, Şenay Doğruyol, Gülbahar Güneş, Müge Günay, Nezehat Sözerim.”

“Girne İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Cemal Düzdaban”

DP Girne İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na Cemal Düzdaban oy birliği ile seçildi.
Gençlik Örgütü Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer alıyor:
“Deniz İpek, Açelya Çelensoy, Münevver Çelik, Halil Karabulut, Ersel Ataksoy, Ahmet Konyalıoğlu, Hasan Karadağ, Havva Düzdaban, Hasan Özaydın, Yusuf Düzdaban, Halil İbrahim Sertdemir, Kenan Dağgül, İbrahim Salın, Tolgahan Yılmaz, Mehmet Tarım, Burak Düzdaban.”

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473