banner564

“Milli dava gibi”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, hellim konusunda Sanayi Odası’nın ardından Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi’nin de savunucusu olmasını memnuniyetle karşıladı

“Milli dava gibi”
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul ederek, konseyin özellikle hellim konusunda yaptığı girişimler konusunda bilgi aldı. 
Kabulde ilk sözü alan Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt, konseyin işadamlarının içinde bulunduğu sıkıntıları aşmak, dış yatırımcıları ülkeye çekmek misyonuyla kurulduğuna dikkat çekerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Kıbrıslı Türklerin yüzyıllardır hellimi pazarladığını, kendilerinin de ülkeyi yakından ilgilendiren hellim konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Züğürt, Rum tarafının hellim konusunda yaptığı girişimlere değindi. 
Konseyin bu amaçla 25 Ocak’ta Hollanda ve Brüksel’e giderek girişimlerde bulunduğunu, lobicilik konusunda yardım istediğini anlatan Züğürt, temasları hakkında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na bilgi verdi. 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, dış dünyaya açılmak, temaslarda bulunmak ve mesajlar vermenin önemine değinerek, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’ne Kıbrıs ve hellim konusunu dış dünyaya anlatmaya çalıştıkları için teşekkür etti. 
Hellim konusunun, milli dava gibi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Sanayi Odası’ndan sonra Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin girişimlerinin de memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. 

CAS çalışanlarına söz verdi
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, iş güvenceleri bulunmadığı gerekçesiyle çadır eylemi başlatan CAS çalışanlarından bir grubu kabul etti.
Kabulde konuşan Eroğlu, Cyprus Airport Services (CAS) çalışanlarına iş güvencesi sağlanması için Hükümet yetkilileri ile yeniden görüşeceğini söyledi.
CAS çalışanlarına işlerine sahip çıkma tavsiyesinde de bulunan Eroğlu, devletin bir yan kuruluşu gibi olan CAS’ın çalışanlarının devlet güvencesi istemesinin haklı bir duruş olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474