banner564

UBP’den daha kötü

KTAMS’a destek ziyaretinde bulunan TDP heyeti, ülkenin çok zor ve çetin bir dönemden geçtiğini savunarak hükümeti eleştirdi:

UBP’den daha kötü
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve heyeti, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’na (KTAMS) “destek” ziyaretinde bulundu.
Milletvekili Hüseyin Angolemli ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Görüş’le birlikte KTAMS’a giden Genel Başkan Özyiğit, KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ve diğer yetkililerle görüştü.
TDP Genel Başkanı Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, ülkenin çok zor ve çetin bir dönemden geçtiğini belirterek, hükümetin kendi programını uygulamadığını ve çalışanlara verdiği hiçbir sözü tutmadığını savundu.
“CTP-DP hükümetinin dayatma paketi uyguladığını” ileri süren Özyiğit, KTAMS’ın bir eylemde açtığı pankarta atıfta bulunarak, çalışanların daha fakirleştirilip, daha mutsuz edilerek göç yollarına zorlandığını, bu anlamda UBP’den alınan bayrağın daha ileriye taşıdığını iddia etti.

Kaptan: Koltuklar emanet…
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ise, Özyiğit’e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, mücadelenin ortak olduğunu söyledi.
Kaptan, CTP ile DP’nin geçmişte kendileriyle birlikte eylem yaptığını hatırlatarak, şimdi hükümette olanların eylemleri halkın geleceğini karartan, anne-babaları çocuklarından ayıran Göç Yasasına muhalefet için değil koltuk için yaptığını iddia ederek, koltukların emanet olarak halk tarafından verildiğini söyledi.
Kaptan, halkın halen Bu Memleket Bizim Platformunun ruhunu taşıdığını ifade ederek, hükümet değiştiğinde değişen tek şeyin halkın daha fazla fakirleşmesi ve dünü arar pozisyona düşmesi olduğunu savundu.


Angolemli: Göç Yasası mağdurları
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli toplum için en olumlu kararların alınmasında sendikaların etkili olduğunu söyledi.
Angolemli “Göç Yasası” mağdurlarına kaynak aktarılması için Eşel Mobil’in ortadan kaldırıldığını savunarak, bu uygulamanın murat edilen hedefe varması için ancak 25 yıl geçmesi gerektiğini anlattı.
Hükümetin sendikalara kulak vermek ve “Göç Yasasını” kaldırmak zorunda olduğunu söyleyen Angolemli, kayıt dışı ekonomi ve vergi ödemeyenlere çıkarılan af sonucu ortaya çıkan bilançonun yüz milyonlarla ifade edildiğini, bunların sağlıklı bir düzene oturtulmasıyla faturanın çalışanlara kesilmesinin önüne geçileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474