banner564

Moral verici

Hafta sonuna kadar Ercan ile Türkiye arasında 484 uçuş yapılacak

Moral verici
banner598

Pelin YÜKSELAY

   Ramazan bayramı tatilinde Kuzey Kıbrıs’ı tercih eden çok sayıda Türk vatandaşı geçtiğimiz Cuma akşamından itibaren adaya gelmeye başladı. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; Pazar gününe kadar Ercan ile Türkiye’nin değişik havaalanları arasında toplam 484 uçuş yapılacak.
   En yoğun uçuşun dün yapıldığını belirten yetkililer, Ercan ile Türkiye arasında 90 seferin gerçekleştiğini ve hizmetlerin artırıldığını söyledi. Bugün 80, yarın ise 72 sefer yapılacak. Uçak seferlerindeki artışa rağmen sadece 5 yıldızlı 16 otelin tam kapasite ile çalışacağını belirten yetkililer, ortalama doluluk oranının yüzde 69’da kalacağını söyledi.

THY KKTC’ye 8 ek sefer yapacak!
Türk Hava Yolları, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle KKTC’de artan yolcu talebini 8 ek sefer ile karşılayacak. Türk Hava Yolları alt markası Anadolu Jet’le beraber bayram boyunca ülkemize ek olarak 8 sefer gerçekleştirecek.
Bayram süresince 241 uçak Ercan Devlet Havalimanı’na iniş gerçekleştirecek. Kalkış sayısı ise 243 olacak.
   Bayramın ulaşım yükünü ağırlıklı olarak Pagasus karşılayacak. Pegasus, bir hafta içinde 225 sefer yapacak.
   Tatil sürecinde Pegasus’u 206 seferle THY, 36 seferle Atlas Jet, 11 seferle Tailwind ve 4 seferle Freebird ve 2 seferle Corendon takip edecek. 
En çok sefer İstanbul’la!
Bayramda en fazla sefer karşılıklı olarak İstanbul’la gerçekleşecek. Uçaklar tam 231 kez ya İstanbul’a gitmek için havalanacak ya da İstanbul’dan gelip piste teker koyacak. İstanbul’dan sonra en fazla sefer Başkent Ankara ile karşılıklı olarak gerçekleşecek. Ankara ile 69 sefer yapılacak. Ankara’yı, 48’le Adana, 40’la İzmir ve Antalya, 22 ile Gaziantep, 18’le Hatay takip edecek. 
Avrupa’dan turist gelecek
Bunun yanında Corendon ve Tailwind Hava Yolları da charter seferlerle bu süreç boyunca ülkemize yabancı turist taşıyacak. Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Fransa, Almanya, Polonya ve İtalya’dan ülkemize turistler gelecek. 
6 günlük süreçte Prag’la 3, Amsterdam’la 2, Münih’le 2, Katoviçe ile 2, Varşova ile 2, Frankfurt, Brno, Paris ve Orio al Serio (İtalya) ile birer sefer düzenlenecek. 
Bir seferde de Alanya’da bulunan yabancı turistler ülkemize taşınacak.
Ercan Devlet Havalimanı yetkilileri yolcuları yoğunluğa karşı uçuşlarından 3 saat önce havalimanında olmaları konusunda uyardı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474