banner564

Önlem alınmalı

Esnaf Odası ile Şoför Okulları Birliği trafikteki sorunları masaya yatırdı

Önlem alınmalı
banner598

Kıbrıs Türk Şoför Okulları Birliği ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), trafikteki sorunların ele alındığı bir görüşme yaptı.
Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın açıklamasına göre iki örgüt, yapılabilecek iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Ziyarette, profesyonel/mesleki ehliyetlendirmenin uluslararası kurallar ve standartlara uyulması konusunda yapılabilecek çalışmalar ele alınırken, birliğin KTEZO çatısı altında örgütlenmesi de görüşüldü.
Toplantıda; ehliyet vermenin uluslararası kurallara ve standartlara uygunluğunun sağlanması amacıyla KTEZO’nun 3 yıldır yürüttüğü çalışmaların hızlandırılmasına karar verildi. 
Toplantıya Business Management School of Cyprus Direktörü Bülent Çetinkaya ve Trafik Eğitmen Eğiticisi Uzman Cemal Sunar da katıldı. 

Kanber: Artık canlar yanmasın
Toplantıda KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde yıllardır mesleki eğitim çalışmalarını yürüttüklerini, bu konuda önemli deneyimler elde ettiklerini, profesyonel ehliyetlendirme konusunda ise 3 yıldır Ulaştırma Bakanlığı ile görüşerek çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 
Kanber, şoför okulları ile işbirliği yaparak ülkenin en yakıcı sorunu olan profesyonel ve mesleki ehliyetlendirme süreçlerinin uluslararası standartlar çerçevesinde yürütülmesi için tüm aşamalarda çalışmaya hazır olduklarını ve böylece bu önemli sorunu artık daha çok canlar yanmadan sonlandırmak istediklerini ifade etti. 

Özbek: Eğitim kadar önemli bir sorun
Şoför Okulları Birliği Başkanı Serdar Özbek de, trafik sorununun sağlık ve eğitim kadar önemli bir sorun olduğunu, ülkede ehliyet alma süreçlerinin kabul edilemez olduğunu ve bu konuda sorunun çözümü için KTEZO ile işbirliğine geç kaldıklarını ifade etti. 
Anaokulundan başlayarak trafik eğitimlerinin okullarda geniş yer bulması gerektiğini belirten Özbek, ülkede her şeyden önce trafik kültürüne ihtiyaç olduğunu vurguladı. Özbek konuşmasında, şoförlerin kırmızı ışıkta durmadıkları zaman ceza alacaklarını değil, saygısızlık yaptıklarını ve bir başkasının hayatını riske soktuklarını bilmeleri gerektiğini hatırlattı.

Tulga: Proje bekliyor
KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da toplantıda, oda olarak bugüne kadar mesleki/profesyonel ehliyetlendirme ile ilgili uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Tulga, şoför okullarında eğitimcilik yapanların yeniden eğitimi, bugüne kadar verilmiş ve bundan sonra verilecek profesyonel sürücü belgelerinin kayıt altına alınması için gerekli sistemin kurulması ve tüm bu belgelendirme sürçlerinin uluslararası standartlarda olması için sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti. Projelerinin 2 yılı aşkın bir süredir ulaştırma bakanlarının önünde durduğunu, bakanlıkla işbirliği protokolü imzalanması halinde sektörlerle işbirliği içinde çalışmaların hemen başlayabileceğini kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474