banner564

Mücahitler endişeli

Yılmaz Bora, “Kıbrıs Türk Halkının Türkiye AB’te tam üye olmadan birliğe katılması milli davanın kaybedilmesine sebep olur” dedi

Mücahitler endişeli
banner598

TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk halkının Türkiye Avrupa birliğine tam üye olmadan Avrupa Birliği’ne şu veya bu şekilde katılmasının “Milli Kıbrıs Davası"nın kaybedilmesine sebep olacağını savundu.

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının kendi devletine sahip çıkması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni azimle yaşatma iradesini göstermesinin Ada’da gerçeklere dayalı yaşayabilir çözümün kapısını açacağını belirtti.
“Bugün Rum – Yunan ortaklığı ve onları destekleyen çevreler için en büyük kaygı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’den başka devletler tarafından tanınması ihtimalidir” diyen Bora, Kıbrıs Türk halkı kendi haklı devletini yaşatma kararlığını inandırıcı ölçüde ortaya koyabildiği takdirde bu ihtimalin artacağını söyledi.
Bora, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un dün Havadis Gazetesi’nde çıkan açıklamalarında, Türkler ile Rumların önlerinde şimdi Kıbrıs’ı birleştirmek için eşsiz bir şans bulunduğunu söylediğini anımsatarak, “Bize göre bu sadece bir temenniden ibarettir” dedi.

“Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır”
Kıbrıs’taki bölünme durumunu Almanya’ya benzetmesinin ise hiç de doğru bir değerlendirme olmadığını kaydeden Bora, “Alman milleti süper güçlerin istilası sonucu bölündü ve bu istila sona erdikten sonra Almanya bütünleşebilmiştir. Kıbrıs’ta bir millet yoktur. Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır” dedi.
Bora, iki ayrı halkın iradesiyle, Kıbrıs’ta iki ayrı halktan oluşan ortak bir Cumhuriyet meydana geldiğini ancak, Cumhuriyeti Kıbrıs Türk halkı büyük bir coşku ve heyecanla karşılarken, karşı tarafın bu Cumhuriyeti “ENOSİS” e basamak telaki ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474