banner564

Mucize kurtuluş

Lapta’da, Çamkese böceği ilaçlaması yaparken düşen Fransız helikopterinin pilotu, olayı hafif sıyrıklarla atlattı

 Mucize kurtuluş
banner598
Çiğdem AYDIN
 
Lapta Karşıyaka arasında dün, Çamkese böceği için ilaçlama yaparken elektrik tellerine çarparak düşen helikopterin, 33 yaşında Fransua Françouis Gillet isimli pilotu kazadan büyük bir şans eseri hafif yaralı kurtuldu.
Tınaz Tepe olarak bilinen bölgede gerçekleşen üzücü olayda, elektrik tellerine çarptıktan sonra yere çakılan helikopter alevlenerek yanmaya başladı. Kısa sürede küle dönen helikopteri çabuk terkeden Fransız pilot, mucize bir kurtuluşa imza attı. Helikopterde başlayan yangın ormanlık alanda da etkili oldu. Çıkan yangın, bölgeye seferber olan itfaiye ve sivil savunma ekipleri tarafından fazla büyümeden kısa sürede söndürüldü. 
Bu arada Polis Basın Subaylığı olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Lapta’da Tınaz Tepe mevkiinde, Çamkese böceği ile mücadele ile ilgili olarak Orman Dairesi Mobilbahis tarafından kiralanan Fransız bir şirkete ait ilaçlama helikopteri, pilot Fransua Francouis Gillet (E-33) yönetiminde ilaçlama yaptığı sırada yüksek gerilim hatlarına çarpması sonucu düşmüştür. Kaza sonucu yaralanan pilot, Girne Akçiçek Hastanesine kaldırılarak yapılan tedavisinden sonra müşahede altına alındı."

Bakanlık da açıklama yaptı

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Orman Dairesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çam kese böceğine karşı ilaçlama çalışmaları sırasında bir helikopterin dün saat 11.30 civarında düştüğünü açıkladı.
Açıklamada, olayın, çalışmaları yürüten Envirotek Cyprus firmasına ait Helikopterin, Lapta, Başpınar bölgesinde ilaçlama yaptığı sırada yüksek gerilim hattına takılması sonucu meydana geldiği belirtildi.
Helikopterin düşmesi sonucu bölgede küçük bir yangın meydan geldiği ve söz konusu yangının, İtfaiye, Sivil Savunma ve Orman Dairesi Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürüldüğü kaydedildi.
Yaşanan olay ile ilgili başta Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere Polis Genel Müdürlüğü’nün gerekli araştırma ve soruşturmayı başlattığı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474