banner564

Müfettiş Dalkıran tespitlerini aktardı

İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın yargılandığı Aybak Cinayetinin duruşmasına devam ediliyor

Müfettiş Dalkıran  tespitlerini aktardı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 27 Aralık 2013 tarihinde işlendiği iddia edilen Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili yargılanan İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmalarına dün devam edildi. İddia Makamının tanığı meselenin Tahkikat Subayı Polis Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ın şahadetine devam edilirken, polis subayı mesele ile ilgili soruşturmasında yaptığı tespitleri mahkemeye aktardı.
Sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın maktulün eşi ve Türkiye’deki bazı isimlere para havalesi yaptığını gösteren banka dekontlarını mahkemeye emare olarak sunan Dalkıran, maktulün kardeşi Rüstem Aybak’a, sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın evinin karşısında bulunan ve Maraşlı’nın kullandığı çöp kutusunda bulunan yüzüğü gösterdiğinde, Rüstem Aybak’ın konu yüzüğün maktüle ait olduğunu teşhis ettiğini anlattı. Dalkıran, konu çöp kutusunun İbrahim Maraşlı tarafından kullanıldığını da sanığın eşi ile komşularından teyit ettiğini aktardı.

Mustafa İlhan Tuncay o gün yemeğe gitmişti
Sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın olay günü olan 27 Aralık 2013 tarihinde, kız arkadaşı ile birlikte İskele bölgesinde yemeğe gittiğini, sanığın kız arkadaşı tarafından tespit ettiğini anlatan Dalkıran, Tuncay’ın evinde yapılan aramalarda tarımsal amaçlarda kullanılan ot ve böcek ilaçları bulduklarını aktararak konu ilaçları mahkemeye emare olarak sundu.

Olay günü Maraşlı Aybak’ı aradı
Olayın gerçekleştiği 27 Aralık 2013 tarihinde saat 17.25 ile 17.33 saatlerinde Sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın maktül Aybak’ı 2 kez aradığını ve elde edilen baz istasyonu verilerine göre bu görüşmelerin ilkinin Maraşlı’nın evinden yapıldığının tespit edildiğini anlatan Dalkıran, diğer görüşmenin ise Baykal bölgesinden yapıldığının tespit edildiğini söyledi. 
Mesai saatinin dolması nedeni ile duruşma Dalkıran’ın şahadetine devam edilmek üzere 9 Mayıs 2016 Pazartesi gününe ertelendi.


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473