banner564

Muhabirler eylem yaptı

Meclis’te izleyici locasında bir süre oturumu izleyen TAK çalışanları, kalem ve defter bırakarak dışarı çıktı 

Muhabirler eylem yaptı
banner598

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanları, dün Cumhuriyet Meclisi’nde eylem ve basın açıklaması yaparak Meclis toplantılarını izleyen muhabirlerin karşılaştığı rencide edici davranışları protesto etti.

KTAMS ve Kamu-İş temsilcileriyle birlikte Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu izleyici locasına giden TAK personeli, toplantının başlamasının ardından sessizce kalemlerini ve not defterlerini yere bırakarak locayı terk etti.
Daha sonra KTAMS Başkanı Güven Bengihan, basın açıklaması yaparak, eylem gerekçeleri hakkında bilgi verdi.
Güven Bengihan, TAK çalışanlarının Meclis Genel Kurulu’nu izlerken karşılaştığı mobbing ve baskılara dikkat çekmek burada olduklarını kaydetti.
TAK’ın, halkın ve devletin haber alma ve verme görevini en iyi şekilde yerine getirmek için özveriyle çalıştığını vurgulayan Bengihan, personelin, ajanstaki araç, personel ve alt yapı eksikliklerine ve Meclis’teki çalışma ortamındaki aksaklıklara rağmen meslek etiğine bağlı şekilde ve herkese eşit mesafede görevlerini sürdürdüklerini anlattı.
Aldıkları karar uyarınca, TAK’ın dünkü Meclis oturumunu izlemeyeceğini ve bu konuda haber yayımlamayacağını belirten Bengihan, yaptıkları eylemden gerekli mesajın alınması dileğinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474