banner564

Muhtarlara bina yapılacak

Bakanlar Kurulu, KKTC yurttaşı istihdam eden işverenlere teşvik verilmesini kararlaştırdı

 Muhtarlara bina yapılacak
banner598
Gözde Süreç SARI
Bakanlar Kurulu, KKTC yurttaşı istihdam eden işverenlere teşvik verilmesini kararlaştırdı. Kurul, muhtarlara bina verilmesi konusunda da karar aldı. 
Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 3 saatlik toplantısının ardından açıklama yapan  Başbakan Hüseyin Özgürgün, yeni teşvikler başlığı altında “Tam Sosyal Güvenlik Yatırım Desteği”ne ilişkin karar alındığını anlattı. 
Özgürgün, bu kapsamda, 18-35 yaş arası KKTC vatandaşlarını ilk kez istihdam etmeleri ve ücretlerini tüzükte öngörülenoranlarda artırılmış şekilde ödemeleri halinde tüzükte belirtilen sürelerle sınırlı olarak tüm sosyal güvenlik yükümlülüğünün teşvik olarak işverene ödeneceğini belirtti. 
KKTC’deki iş yerlerinde staj yapacak olanlara, mezunlara da destek verileceğini dile getiren Özgürgün, küçük esnafa, özel girişimcilere, ilk defa olarak KKTC yurttaşı sporculara sosyal güvenlik desteği sağlanacağını kaydetti. 
Özgürgün, konuya ilişkin detaylı bilginin yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in düzenleyeceği basın toplantısında verileceğini de ifade etti. 
Başbakan Özgürgün, İçişleri Bakanlığı’nın uzun zamandan beri yürüttüğü muhtarlara bina yapımı konusundaki çalışmalarınBakanlar Kurulu’nda karara bağlandığını da belirtti.  
Nüfusu binin üzerinde olan yerler, şehir merkezleri ve belediyesi olan yerlerde toplam 56 bölgede muhtarlara bina yapımı konusunda Bakanlar Kurulu kararı ile yer ayrıldığını anlatan  Özgürgün, ödeneklerin hazırlandığını, en kısa sürede binaların yapımı için çalışmaların başlayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474