banner564

YÖDAK’a önemli uyarı

Üniversite sayısının 30'a yaklaştığına dikkat çeken Akıncı, yükseköğretimde nitelik ve kalitenin önemine vurgu yaptı

YÖDAK’a önemli uyarı
banner598
Özlem Güran AKKORLU
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nu (YÖDAK) ziyaret ederek YÖDAK Başkanı Akile Büke ve bazı kurulu üyeleriyle görüştü.
Akıncı, ziyarette yaptığı konuşmada, üniversite sayısının 30’a varmasının söz konusu olduğunu dile getirdi, iyi kaliteli nitelikli oldukça üniversite açılmasında bir sıkıntı olmadığını ancak ”nasıl olursa olsun sayı artsın nicelik olarak büyüyelim” arayışında olmamak gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, saat 14.00’te gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, Büke’nin yaklaşık 10 aydır görevde olduğunu, bu sürede ciddi işler yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini söyledi, Büke ve YÖDAK üyelerini kutladı.
Akıncı niteliği ve kaliteyi koruyarak büyümenin öneminin altını çizdi ve üniversitelerle ilgili toplumun gelişimini kalkınmasını olumlu yönde etkileyecek çok şeyler yapılabileceği kanaatinde olduğunu belirtti. Akıncı,  YÖDAK’ın yönlendiriciliğinde üniversitelerde AR-GE’nin  (Araştırma ve Geliştirme) ve buna ayrılan kaynakların artırılmasının önemli olduğu kaydetti.
YÖDAK  Başkanı Akile Büke de  kuruluşu eski tarihe dayanan üniversitelerin uluslararası akreditasyonları bulunduğunu, eğitim kalitelerinin uluslararası kuruluşlar tarafında tescil edildiğini söyledi.
Büke, bu tür üniversitelerin sayısını artırmanın ve AB’ye yönelik kalite çalışmalarını tüm üniversiteler ve programlarda yaygın olarak devam ettirmenin amaçları olduğunu vurguladı.

Belçika’dan gelen heyeti kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımını yapmak ve Çağlayan’daki Çocuk Yuvası’na bağıştabulunmak amacıyla Belçika’dan otobüsle KKTC’ye gelen Robinson Kulübü üyelerini eşi Meral Akıncı ile birlikte kabul etti.
Akıncı kabulde, Robinson Kulübü mensuplarının bu faaliyetinin,  tanınmış bir ülke olmamasına rağmen adada Avrupa’nın parçası olan bir toplumun bulunduğunu göstermeye hizmet ettiğini söyledi.
Akıncı, Kulübün Çağlayan’daki Çocuk Yuvasına 5 bin Euro’luk bağışta bulunacak olmasının da çok önemli olduğunu ifade etti.
Robinson Kulübü adına yaptığı konuşmada Jentoff Celen de,  amaçlarının siyasi bir mesaj vermek değil, Belçika’daki Flaman halkı ile Kıbrıs Türk halkını yakınlaştırmak olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473