banner564

Mustafa Hürdoğan mesleğiyle gurur duyuyor

Larnakalı Mustafa Hürdoğan, 39 yıllık berberlik hayatında bakandan, başbakana kadar birçok kişiyi tıraş etti

Mustafa Hürdoğan mesleğiyle gurur duyuyor
banner598
  Larnaka’nın Lefkara köyünde 1952 yılında dünyaya gelen Mustafa Hürdoğan, Türk-Rum gerginliğinden sonra Lefkoşa’ya yerleşti.
Tam 39 senedir berberlik yapan ve işini sevdiğini söyleyen Mustafa Hürdoğan, milletvekilinden, bakanına, başbakanına kadar birçok ünlüye hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor. Hürdoğan, mahkemelere yakın olması nedeniyle, müşterilen çoğunluğunu avukatların oluşturduğunu belirtiyor.
Çocukluğunda yaz tatillerinde “boş gezmesin” düşüncesiyle çırak olarak usta yanına gönderildiğini söyleyen Hürdoğan, şimdilerde işini çok sevdiğini ve “Bu işten başka bir işte çalışamazdım” diyerek sevincini ifade ediyor.
1976 yılında çırak olarak berberliğe başladığını ifade eden Hürdoğan, “İşimi ömrümün yettiği kadar yapacağım” diyor.

“Gençler işten kaçıyor”
Larnaka’dan Lefkoşa’ya taşındıktan sonra lise eğitimi gördüğünü ve üç aylık okulunun yaz tatillerinde berberde çalıştığını ifade eden Hürdoğan, şöyle dedi:
   “Şimdi ki gençler bizim gibi değil. Değil yazlar da çalışmak, normalde bile çalışmaktan kaçıyor. Biz çocukken ailelerimiz bizi işe koyardı. Bende yazları, berberlik yapardım. İlk kez çarşıda Hasan Berber’in yanında başladım. Bir çok şeyi ondan öğrendim. Sonra da başka bir yerde çıraklığıma devam ettim. Oradaki kalfalık deneğimimden sonra kendi dükkanımı açma kararı aldım.” 

“Ustamın yanından ayrılıp, kendi dükkanımı açtım”
Kendi dükkanını açmaya karar verdikten sonra, 1975 yılında profesyonel olarak berberliğe adım attığını söyleyen Hürdoğan, “İlk dükkanımı Arasta’da açtım. 1986 yılına kadar orada devam ettim. Şimdi ise gördüğünüz Posta Dairesi’nin arkasındaki yerimde devame diyorum.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474