banner564

“Müşteri değiliz öğrenciyiz”

Okul Senatosu tarafından bütünleme sınavlarının kaldırılmasına tepki gösteren DAÜ öğrencileri rektörlük binası önünde eylem gerçekleştirdi

“Müşteri değiliz öğrenciyiz”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Atatürk Meydanı’nda toplanan yüzlerce öğrenci, okul senatosunun yıl sonunda gerçekleştirilen bütünleme sınavlarının kaldırılmasına yönelik aldığı kararı protesto etti.
Öğrenciler, sloganlar atarak Rektörlük binasına kadar yürüdü.
Yıl sonunda kalan öğrencilere yönelik yapılan bütünleme sınavlarının kaldırılması ile yaz okulundaki öğrenci sayısının arttırılmasının hedeflendiğini savunan öğrenciler, senatonun aldığı kararı tamamen ticari olarak nitelendirdi. 
Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler “Müşteri Değil Öğrenciyiz Biz”, Bütünlemeler Kalksın, Fiyatlar Artsın, Öğrenci Ne Yapsın, Kendini Mi Satsın” şeklinde sloganlar atarak dikkat çekmeye çalıştı.

Yıldırım: Öğrenci memnuniyeti hiçe sayılmıştır
Eylemde kısa bir açıklama yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Yıldırım, 3 yıl önce YÖK kararı ile üniversitelere bütünleme sisteminin getirildiğini anımsattı. 
Dönemin öğrenci konseyi ve rektörlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde senatonun da onayı ile bütünleme sisteminin öğrencilere kazandırıldığını belirten Yıldırım, bugün ise senatonun öğrencileri hiçe sayarak bütünleme sistemini kaldırdığını savundu.
Fakültelerde bulunan öğrenci temsilcileri ile görüşülmeden jet hızı ile bu kararın  alındığını öne süren Yıldırım, haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Osam: Hassasiyetinizi senatoya ileteceğim
Rektörlük binası önündeki protesto sırasında aşağıya inen ve öğrencilere seslenen Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr Necdet Osam, 3 fakülte haricinde tüm fakültelerin bütünleme sınavlarının kaldırılması yönünde karar ürettiğini söyledi. Öğrencilerin psikolojilerini ve sıkıntılarını gayet iyi bir şekilde anladığını belirten Osam, “Hassasiyetlerinizi ve sıkıntılarınızı Pazartesi günü senatoya ileteceğim” şeklinde konuştu. Rektörün konuşmasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474