banner564

Müzakere süreci eleştirildi

Kıbrıs Türk Milli Varoluş Konseyi tarafından Cumhurbaşkanı Akıncı’ya gönderilen mektupta, “Yanlış yolda yürüyerek, doğru hedefe varılamaz” denildi

Müzakere süreci eleştirildi
banner598

Kıbrıs Türk Milli Varoluş Konseyi Başkanı Vedat Çelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, ileride olası bir konfederal çözümde de eşit egemen kurucu ortak devlet olarak çözümün bir parçası olacağını belirterek, “Toplumsal eşitliğimiz ve federal yönetimde eşit ve etkin katılımımız sağlanmadan, BM ve AB desteği ile Kıbrıslı Rumların bize biçtiği statü; federal eşit ortaklık değil, korumalı azınlık statüsüdür. Böyle bir çözümü, Kıbrıs Türk halkı kesinlikle kabul etmeyecektir” dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderdiği mektupta, Kıbrıs müzakere sürecinde bugünkü kritik aşamada durum değerlendirmesi yapan Kıbrıs Türk Milli Varoluş Konseyi’nin görüş ve endişelerini dile getirdi.

Müzakere süreci yanlış zemin üzerine oturtuldu
Vedat Çelik, “Yanlış yolda yürüyerek, doğru hedefe varılamaz. Müzakere süreci, yanlış bir zemin üzerine oturtulduğu için; ve ne Kıbrıs sorununun tanımında ne de sorunu çözmek için oluşturmaya çalıştığımız federal sistemin tanımında anlaşma sağlanamadığı için, doğal olarak varılabilecek bir hedef de olmadığı daha yolun başından belliydi” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474