banner564

Resmi rapor bekleniyor

Bangladeş uyruklu İdris Dhali’nin ölümü ile sonuçlanan iş kazasında, mikserin güvenlik anahtarının olaydan bir ay önce bozulduğu tespit edildi

Resmi rapor bekleniyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Çayırova köyünde bulunan bir beton şantiyesinde 4 Şubat tarihinde meydana gelen ve 38 yaşındaki Bangladeş uyruklu işçi İdris Thali’nin feci şekilde yaşamını yitirmesine neden olan iş kazasında, kazanın yaşandığı ana mikserin güvenlik anahtarının bozuk olduğu belirlendi. 
Olayla ilgili olarak sorgulanan zanlı Sinan Bilgin, ana mikser kapağındaki güvenlik anahtarının, iş kazasından 1 ay önce bozulduğunu fark ederek gerekli yerlere bilgi vermeden kendi imkanları ile tamir etmeye çalıştığını itiraf etti.
Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis müfettiş muavini Ömer Çakır’ın şahadetine göre 4 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşen iş kazası ile ilgili olarak inceleme yapan ilgili mühendisler ana mikser kapağında bulunan güvenlik anahtarının bozuk olduğunu ve iş kazasına bağlı ölümün bu nedenle gerçekleşmiş olduğunu belirledi. 

Gerekli yerlere bilgi vermedi
Polis tarafından sorguya alınan zanlı kapaktaki arızayı 1 ay öncesinden fark ederek, gerekli yerlere bilgi vermeyip kendi imkanları ile tamir ettiğini itiraf etmesi üzerine kazada zanlının ihmali olduğunun belirlendiğini aktaran Çakır, Çalışma Dairesi’nin vereceği rapor doğrultusunda kusurun artabileceğini ifade etti.
Zanlı Sinan Bilgin hakkındaki soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak soruşturmanın zanlının müdahale edebileceği kısmının tamamlandığını belirten Çakır, zanlının ileride davaların da hazır olmasını temin edebilmek amacı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473