banner564

Kimse kefil olmadı

5 kilo bonzai üretilebilecek miktarda “Adamanton” adlı maddenin tasarrufu ve ticaretini yapmakla suçlanan zanlılar teminatı yerine getiremeyince cezaevine gitti

Kimse kefil olmadı
banner598
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Ledra Palace  geçiş kapısın ele geçirilen ve beş kilo Sentetik Cannabinoid türü (Bonzai)  yapımında kullanılacak 100 gram uyuşturucu hammaddesi ile ilgili soruşturma tamamlandı.  Hammaddeyi KKTC’ye ithal ettiği sırada suçüstü yakalanan İ.N (K-31) ve uyuşturucuyu Güney Kıbrıs’ta zanlı İ.N’ye verdiği tespit edilen C.T (E-21) teminat talebi ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemede, sınır kapısında ele geçirilen  “Adamanton” adlı maddenin KKTC’de ilk kez görüldüğü belirtildi. Duruşmada, 11 Temmuz saat 15.10 sıralarında Ledra Palace  Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan zanlı İ.N’nin üzerine yapılan aramada “Adamanton” adlı maddenin ele geçirildiği ve madde ile yaklaşık olarak 5 kilo bonzai yapılabileceği belirtildi.  Polis, gözaltına alınan zanlının ardından suçla bağlantılı zanlı C.T’nin de Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını belirtti. 

10 gündür tutuklu idiler
Soruşturma amaçlı 10 günden beri tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlılardan gönüllü ifade alındığını ve maddenin laboratuar sonuçlarının geldiğini belirten polis, hammaddenin tam olarak 100 gram 240 miligram olduğunu açıkladı. Polis, sınır kapısında ele geçirilen  “Adamanton” adlı maddenin KKTC’de ilk kez görüldüğünü dile getirdi. Polis memuru, suçla bağlantılı tutuklu bulunan zanlıların davalarında hazır olması için teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlıların 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atmaları, her zanlı için üç kefilin100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları şartı ile  tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar verdi. Ancak üç kefil bulamayan zanlılar cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474