banner564

Nakit para ve Altını seviyor

Girne’de birden fazla yerden hırsızlık yapan Soner Aydaş’ı kameralar ele verdi

Nakit para ve Altını seviyor
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’de bir otel ile bir evden hırsızlık yapan ve kamera görüntülerinden tespit edilerek gözaltına alınan zanlı Soner Aydaş dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlının bir otelin spa salonunda müşteriye ait rolex marka saat ile nakit parasını, Ozanköy’de ise bir eve girerek, demirden kasayı balta ile kırıp 20 bin TL değerinde ziynet eşyası, 10 bin TL nakit para ve 10 bin TL değerindeki laptopu çaldığı belirtildi. 
   Zanlının çaldıklarının bir kısmını sattığı ifade edilirken dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Demir kasayı kırdı
Soruşturmayı yapan polis, zanlının 25 Ağustos 2018 tarihinde Çatalköyde faaliyet gösteren bir otelin Spa bölümüne müşteri olarak giden U.K.’ye ait 25 numaralı kapalı ama kilitsiz dolap içerisindeki Rolex marka kol saatini, 200 TL ve 20 euro nakit parayı çaldığını söyledi. Polis, zanlının 29 Ağustos tarihinde ise Ozanköy’de V.J.W.A.’nın evine girerek, demirden kasayı balta ile kırarak 20 bin TL değerinde ziynet eşyalarını, 10 bin TL nakit parayı ve 10 bin TL değerindeki laptopu alarak kaçtığını açıkladı. 
Soruşturmayı yürüten polis, yapılan şikâyetler üzerine hırsızlıkların meydana geldiği bölgede kamera görüntülerinden zanlıyı tespit ettiklerini ve Girne’de tutukladıklarını söyleyen polis, zanlının üzerinde ve aracında yapılan aramada bir kısım emarelerin bulunduğunu ifade etti.

Üç gün tutuklu
Polis, zanlı Aydaş’ın verdiği ifadesinde ziynet eşyalarını kuyumcuya sattığını ve yapılan araştırmada çalıntı ziynet eşyaların bir kuyumcuda bulunduğunu belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu ve aranan birçok kayıp emarenin olduğunu ifade ederek, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
 Yargıç Hazan Aksun, polisin soruşturmasının devam ettiğini ifade ederek zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473