banner564

‘Namesis 2015’

Güney Kıbrıs’ta, Yunanistan, İsrail ve ABD’nin katılımıyla yeni bir tatbikat düzenleniyor

‘Namesis 2015’
banner598
  Güney Kıbrıs’ta, İsrail, Yunanistan ve ABD’den silahlı kuvvetlerin katılımıyla ‘Namesis 2015’ adı altında yeni bir tatbikat düzenleniyor. Tatbikatın 1 Temmuz’da, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde” icra edileceği haber verildi.
  Bunun geniş çaplı ve çok uluslu bir tatbikattan ibaret olacağını yazan Simerini Gazetesi, tatbikata Güney Kıbrıs, İsrail, Yunanistan ve ABD’den hava kuvvetlerine paralel olarak, SAIPEM şirketine ait SCARABEO-4 isimli sondaj platformu ile EDT şirketine ait destek gemilerinin katılacağını kaydetti.
  Gazete, tatbikatın, Larnaka’da bulunan Rum Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin (KSED) denetimi altında; İsrail (RC HAIFA), Yunanistan (JRCC Pire) ve ABD’nin (NAVEUR/PRC) Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezleri ile işbirliği içerisinde gerçekleştirileceğini de izah etti.
  Gazete, tatbikat programında, sondaj platformlarında gerçekleşecek terör eylemlerinin önlenmesi, insanların toplu tahliye edilmesi, aynı zamanda deniz kirliliğiyle mücadele edilmesi senaryolarının bulunduğunu da ekledi.

Dimitria 2015 devam ediyor

  Öte yandan Fileleftheros Gazetesi’nde yer alan haberde, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) “Dimitra 2015” kod adlı askeri tatbikatının önceki gün başladığı bildirildi.
  Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in, RMMO Komutanı, Korgeneral Georgios Basiakulis ile birlikte çeşitli bölgeleri gezerek değişik tatbikat senaryolarını izlediğini yazan gazete, tatbikatın, çok sayıda seferinin katılımıyla Güney Kıbrıs genelinde gerçekleştirilmekte olduğunu ekledi.
  Politis Gazetesi ise “Dimitra” kod adlı lojistik tatbikatının dün başladığını yazdı, bununla birlikte RMMO’nun faaliyetlerinin de sürmekte olduğunu kaydetti.
  RMMO’nun, Kıbrıs müzakere süreci dolayısıyla programını değiştirmediği belirtilen haberde, “yetkili kaynakların”, müzakerelerin 40 yıldır gerçekleştirildiği ve savunmanın ihmal edilmesinin mümkün olmadığını söylediklerini iletti.
  Bununla birlikte, gerçekleştirilen faaliyetlerin, müzakere sürecinde sorun yaratacak şekilde olmadığını kaydeden gazete, gerçekleştirilen faaliyetlerin özellikle organizasyon konuları ile asimetrik tehditlere ilişkin tatbikatlarla alakalı olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473