banner564

Nikos Kocas, çözüm şartını ortaya koydu

Rum tarafı, Güvenlik Konseyini de müzakere sürecine çekmeye çalışırken Yunanistan Dışişleri bakanı Kocas, çözüm şartını ortaya koydu:

Nikos Kocas, çözüm şartını ortaya koydu
banner598
    Yeni müzakere sürecine yoğun bir şekilde hazırlanan Rum tarafı,  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerini de sürecin içine çekmek istiyor.Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis; bu konuyu ileri götürmek amacıyla öncelikle ABD’nin Lefkoşe Büyükelçisi 
John Koenig ile görüştü.
   Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas da yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın çağdışı garantilerden kurtulması gerektiğini söyledi. Kocas ayrıca “adada tek bir Türk askerinin dahi kalmasını kabul etmeyeceğiz”dedi.

Bazı gelişmeler olacak

   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi koenig ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, beş daimi üyenin müzakere sürecine müdahil olması için başlatılan girişimlerin devam edeceğini aktardı.
   Hristodulidis, “İşgalin sona ermesi ve vatanın yeniden birleşmesi için Kıbrıs Türk toplumunun yeni lideri ve bizim için kesin koşul olan Türkiye’nin de müdahilliğiyle, samimi ve özlü bir diyalogda beş daimi üye ülkenin de yer almasını istiyoruz” dedi.
   ABD tarafında ise “bu hafta içerisinde bazı gelişmelerin olması ihtimalinden” söz eden Hristodulidis, “ilgili açıklamanın Anastasiadis tarafından yapılmasının beklenmesi gerektiğini” vurguladı.
    Anastasiadis’in beş daimi üye ülkeyle yapacağı temaslar konusunda açıklamaların yapılacağını da belirten Hristodulidis, çözüm müzakerelerin 12 Mayıs tarihinde mi başlayacağı şeklindeki bir soruya ise, “müzakerelerin en geç Mayıs’ın ikinci haftasında başlamasının beklendiği, bu konunun Eide’nin liderlerle temaslarında ele alınacağı” yanıtını verdi.

Kocas:Öncelik garantiler

   Bu arada dünkü Rum basını, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın garantilerle ilgili yeni açıklamalarına geniş yer verdi. 
   Yunan Dış Politika Konseyi toplantısında konuşan ve Yunanistan’ın önceliğinin garantiler konusu olduğu söyleyen Kocas, Atina’nın sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çağ dışı garantilerden kurtulması konusunu ileri götüreceğini belirtti. 
   Rum Haber Ajansı’na göre ise Kocas “adada tek bir Türk askerinin dahi kalmasını kabul etmiyoruz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473