banner564

Notlar kötü

Halkın nabzını tutan muhtarların önemli bir kısmı siyasilerin tümüne ‘sıfır’ puan verdi

Notlar kötü
banner598
Pelin YÜKSELAY
   KKTC’deki muhtarların önemli bir bölümü, siyasilerin 2015 karnelerine kötü puanlar düştü. Siyasilere sıfır puan veren muhtarlar, gerekçe olarak da verilen sözlerin tutulmamasını ve icraatların yetersizliğini gösterdi. Gönyeli, Demirhan, Haydarpaşa, Kumsal, Alaniçi ve Akdeniz muhtarları siyasilerin tümüne 0 puan verdi.
   Talat ve Özgürgün’e Taşkınköy ve  Akova’dan 8’er, Yılmazköy ile Balıkesir’den 6’şar, Şehitler’den 5’er, Kalavaç’tan 4’er, Yukarı Dikmen ve Yiğitler’den sıfır puan çıktı. 

Gönyeli Mahallesi Muhtarı Ömer Menderes: Bütün siyasi parti liderlerine benden sıfır. Bir tek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hak eder bu yıl iyi puanı başka da hiç kimse hak etmez.
Demirhan Muhtarı Cemil Şensoy: Hiçbir siyasiye puan vermem. Ben Demirhan Muhtarı olarak çok çektim siyasilerin elinden. Koltuğa çıkana kadardır hepsinin da güler yüzü. Koltuğa çıktıktan sonra hepsinin yalan söylediği ortaya çıkar. 
Haydarpaşa Mahallesi Muhtarı Mesut Kazık: Mevcut siyasi parti liderlerinin hepsine sıfır puan veriyorum. Siyasi parti liderleri yeni vizyonlar ortaya koymuyor. Eskiden nasıl gelmişse, aynı düzende devam ediyorlar. Bunun haricinde Kudret Özersay’a daha farklı bakabilirim. Kendisi parti kurma aşamasında. Ancak kurduğu partide yine içteki siyasilerden destek alır ve onlarla yola devam ederse, ona da sıfır veririm.
Yılmazköy Muhtarı Mehmet Üçöz: Genel olarak bakarsak bence tüm siyasiler sınıfta kaldı. Ben çiftçilik yapıyorum ve hayatımı çiftçilik yaparak idame ettiriyorum düşünün siz 6 ay evvel arpa sattık, üstüne tekrar ektik, biçtik ve hala parasını alamadık. Şu an hükümette olan siyasi partiler bence başarısızdır. Ben, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’a 6, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e 6, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a 5, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e 6, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’a 4, SDP Başkanı Tözün Tunalı’ya 5 ve YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı’ya 5 puan veriyorum. Bunun yanında halen parti kurmayan Kudret Özersay’ı ayrı tutarım. Ona puanım 9’dur. Gerek müzakereci olduğu dönemde gerekse sonrasında çok güzel şeyler yaptığına inanıyorum. Umarım parti kurar ve bu ülkeyi toparlar. 
Yiğitler Muhtarı Raşit Özsağlam: CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat bana göre hiç bir şey yapmadı. Partinin başına başkan geldi ama başkanlığı aslında başkası yapıyor o yüzden Talat’a 0 puan. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’de partiyi darma dağın etti ona da 0 puan. Bunun dışında DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a 5, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e 10, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’a 5, Kudret Özersay’a da 10 puan veriyorum. SDP Başkanı Tözün Tunalı’yı duyuyoruz ama daha görmedik tanımadık ona da 1 puan. YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı’yı ise hiç tanımıyorum. O yüzden ona puan vermem söz konusu değil.
Yeniceköy Muhtarı İbrahim Ömerpaşa:Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı’nın 2015’te güzel icraatlar yaptığını düşünüyorum. Bu yüzden puanım bir tek ona 10 üzerinden 10’dur. Onun dışında Mehmet Ali Talat Cumhurbaşkanlığı döneminde de şu anki parti başkanlığı döneminde de herşeyi oldu-bittiller ile halletmeye çalışıyor. Ona puanım 0’dır. Bunlar dışında DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a 6, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e 5, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’a 0, Kudret Özersay’a 5, SDP Başkanı Tözün Tunalı’ya ve YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı’ya da 0 puan veriyorum.  
Kumsal Mahallesi Muhtarı Süleyman Güçlü: Hükümette olsun olmasın hiçbir siyasi parti başkanını kendimle aynı kafada, aynı düşüncede görmüyorum. Mevcut siyasi parti liderleri devleti değil, sade ve sadece koltuğu düşünüyorlar. Bu yüzden puan vermeyeceğim. Kudret Özersay’a da puan verebilmem için icraatlarını görmem lazım.
Balıkesir Muhtarı Mehmet Karaborsa: Ben CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’la UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e 6’şar puan veriyorum. Hükümete geldiler, koalisyon kurdular ancak hiçbir icraat yapmıyorlar. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a da partide istikrarı sağlayamadığından dolayı 4 puan veriyorum. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e 8 puan veriyorum. Kendisini denemedik. Hükümete gelmedi, milletvekili de değil. Bu açıdan umut vaat ediyor. BKP’nin politikalarını da aşırı katı buluyorum. Bu yüzden BKP’ye puanım 3. Kudret Özersay henüz parti kurmadı. Puan verebilmem için parti kurması ve icraatlarda bulunması lazım. SDP yeni kurulan bir parti. Başkan Tözün Tunalı’nın açıklamalarını görüyoruz, okuyoruz, fena değil. Onlara da puanım 7. YKP’yi ise bilmiyorum. O yüzden puan veremeyeceğim.
Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı: Şunu belirtmeliyim ki benim bugüne kadar siyasiler ile hiç işim olmadı olmazda. Ben bir kaynağa ihtiyaç duyduğum zaman muhatabım askeri makamlar ve TC Büyükleçiliği’dir. Bu noktada bana göre siyasiler simsar ve komisyoncudur. Askeri erkan ve TC elçiliği dışında başka kimseye de güvenmiyorum. Yine de siyasilere puan verecek olursam CTP Başkanı Talat 4, UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün 4, DP-UG Başkanı Denktaş 3, TDP Başkanı Özyiğit 2, Kudret Özersay 5, SDP Başkanı Tunalı 3, BKP ve YKP temsilcileri İzzet İzcan ve Murat Kanatlı 0. Biz bir çok badireler atlatarak, bir çok acılar çekerek KKTC’yi kurduk. Siyasiler kurulan devletimizi korumaya yemin ettiler ancak bugün görüyorum ki 1963’e geri döndük. Bu yüzden siyasilere güvenim yoktur ve işte bundan dolayıdır ki verdiğim notlar düşüktür.
Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu: CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’a puanım 8. En başta Talat’ın ‘insancıl’ olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı iken düzenli olarak muhtarlara görüşme süreci ile ilgili bilgiler verirdi. Bizlerle fikir alışverişinde bulunurdu. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e puanım 5, kendisinin yüzünü görebilen cennetlik. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ise Bakanlığı döneminde randevu taleplerimize sürekli olumsuz yanıt verdi, bizle görüşmedi. Ona da puanım 5. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bir şeyler yapmak için çaba sarf ediyor ve bu çok belli o yüzden ona puanım 8. BKP Genel Sekreteri’nin de emek sarf ettiğini görüyoruz. Ona da puanım 5. Kudret Özersay’a da puanım 6. Gerçekten bilgili birisi ve bu bilgileri vatandaşla paylaşıyor. SDP Başkanı Tözün Tunalı’ya da puanım 9. Kendisi çok sevdiğim bir insan ve herşeyden önce dürüst bir kişilik. YKP’den Murat Kanatlı ile ilgili ilgili ise hiçbir fikrim yok o yüzden ona puan veremiyorum.
Yenişehir Muhtarı Metin Bıçkıcıoğlu: CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat hiçbir zaman verdiği sözleri tutmadı. O yüzden ona puanım bir buçuk. UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün’e ise ne söyleyecek lafım ne de verecek puanım var. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a da puanım 1.5. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e puanım 5. Çok istikrarlı bir şekilde adımlar attığını görüyoruz. BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’a puanım 0. SDP Genel Başkanı ile henüz tanışmadık, kim olduğunu bilmiyorum o yüzden puan veremiyorum. YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı’ya da puanım 0. Seferberliğine bile gitmeyen bir kişi kendisi. Bunlar haricinde Kudret Özersay’a puanım 10 üzerinden 10. 
Akova Muhtarı Osman Şingirli: CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’la, UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün’e 8, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a 6, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e 7, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’a 5, Kudret Özersay’a 9, SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı’ya ve YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı’ya 6 puan veriyorum.
Alaniçi Muhtarı Cemal Yıldız: Ben hepsine 0 veriyorum. İnşallah geldikleri gibi giderler ve bir daha da gelmezler. Hiç birinin icraat yaptığı yoktur bu ülkede. Bana göre hepsi sınıfta kaldı.
Yukarı Dikmen Muhtarı ve Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet: CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’la, UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün verdikleri vaatleri yerine getiremeyen, söylediklerini asla yapamayan ve insanları sevmeyen kişilikler. Onlara puanım 0. Aynı şekilde DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a da ona da 0 puan. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit sözünün eridir ve gerçekten birşeyşer yapmaya çalışır. Ona da puanım 8. BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan süper bir kişilik. İç politikada fikirlerini beğeniyorum ancak Kıbrıs sorununda kendisine katılmıyorum o yüzden puanım 7. SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı ile YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı da daha politikaya girmiş sayılmaz. Hiç bir şeylerini görmedik. Onlara da puanım 5. Kudret Özersay ise iyi, gelecek için umut vaat eden bir insan. Ona da puanım 7.
İncirli Muhtarı Mustafa Yeşilleme: Hepsine 6’şar puan veriyorum. Ülkenin geleceği için daha fazla çalışmaları lazım. Halka verilen sözlerde daha dikkatli olmaları gerekir ki sözlerini yerine getirebilsinler.
Akdeniz Muhtarı Tarık Bozalan: Hepsine 0 puan veriyorum. Kudret Özersay benim için diğerlerinden farklı değildir. Sisyaset yapmayacağını açıklayıp Fuat Namsoy’la siyaset yapan adamın da bu ülkeye hayrı olacağını düşünmüyorum. Başka da bir şey söylemek istemiyorum.
Şehitler Muhtarı Osman Karabardan: CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’la, UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün’e 5, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a 3, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e 3, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’a 0. Kudret Özersay’a 8, SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı’ya 7 son günlerde bir şeyler yapmaya başladı ve YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı’ya 5 puan veriyorum.
Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu:CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’la, UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün’e partilerini toparlamaya gittikleri için 8 puan. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a hiçbir icraatta bulunmadığı için 4 puan. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e iyi bir şeyler yapmaya çalıştığından dolayı 7 puan, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’a güzel muhalefet yaptığı için 7 puan, Kudret Özersay’a görüşmecilik döneminden itibaren bilgiler ve kişiliği doğrultusunda 9 puan, SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı’ya çaba gösterdiği ve halkla bir araya gelmeye başladığı için 6 puan, YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı da ortalarda gibi duruyor. Ona da 5 puan.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473