banner564

Acar: Büyük gurur

ODTÜ KKK Kurucu Rektörüne, Güzelyurt Fahri Hemşehrilik Beratı verildi

Acar: Büyük gurur
banner598
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’a Güzelyurt’un “Fahri Hemşehrilik Beratı” verildi.
Güzelyurt Belediye Meclisi’nin 25 Mayıs 2016 tarihli birleşiminde oybirliği ile aldığı karar uyarınca berat, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar tarafından önceki gün Güzelyurt Otel’de düzenlenen törenle takdim edildi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ahmet Acar’ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt kentinde gelişim ve değişimi yakalama adına çalışmalar yapıldığını dile getirerek, bu süreçte ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün kurulmasının bir şans olduğunu vurguladı. 
ODTÜ’nin bir marka olduğunu ve diğer üniversitelerden farklı bir vizyonu bulunduğunu belirten Özçınar, üniversitenin kurulmasına öncü olan Prof Dr. Ahmet Acar’a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesine karar verildiğini açıkladı. 

Direnç: Benzeri olmayan bir kampüs
Törende konuşan Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, ODTÜ’nün kuş uçmaz kervan geçmez denilen bir arazide 2000 yılında başlayıp 2016 yılına kadar ortaya sadece KKTC için değil yakın doğu ve orta doğu için eşi benzeri olmayan bir kampüs yarattığını söyledi.

Acar: Onur duydum
Kurucu Rektör Prof Dr. Ahmet Acar ise insanın zevk alarak yaptığı işten dolayı ödül almasının kendisi için büyük bir sürpriz olmakla birlikte büyük gurur ve onur duyduğunu ifade etti. 
Acar, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün kuruluş sürecini ve Kuzey Kıbrıs’a kampüs kurulmasının Orta Doğu Teknik Üniversitesi için önemini vurguladı. Acar, kampüsün tamamlandığı 2005 yılında ışıkların ilk yandığı anı “Güzelyurt gerdanlığa kavuştu” ifadesiyle anlattı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473