banner564

Şartlı destek

Adada temaslarda bulunan CHP heyeti, Özgürgün, Alanlı ve TDP’yi ziyaret etti, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğüne vurgu yaptı

Şartlı destek
banner598
Uğur İRTEM 
Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ı kabul etti. Kabulde CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da yer aldı.
Alanlı, devam eden müzakere sürecinde geçmişten yaşanan tecrübeler ışığında halka fazla umut pompalanmaması gerektiğini belirterek “Temkinliyiz” dedi.
Verilen bilgiye göre, Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’ndaki kabulde konuşan Alanlı, Kıbrıs Türk halkının acı dolu günlerden bugünlere nasıl gelindiğini bilen vefalı bir halk olduğuna vurgu yaparak “Hangi şartlarda kimlerle bugünlere gelindiğini halkımız iyi bilmekte ve anımsamaktadır” dedi.

Özgürgün, Yılmaz’ı kabul etti
Başbakan Özgürgün, dün öğleden sonra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ı kabul etti. Başbakan Hüseyin Özgürgün, bu yılsonuna kadar adada bir çözüme ulaşılması konusunda ümit beslemelerine rağmen, gerçeklerin de ortada durduğunu söyledi.
Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin Anavatan Türkiye ile 1950’lerden beri süre gelen işbirliğinin sürdüğü ve süreceğini vurguladı. 

Öztürk: “Destek vermeye geldik”
Öztürk Yılmaz kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’ye kapsamlı çözüm çalışmalarıyla ilgili görüş alış verişinde bulunma, süreci takip etme ve Kıbrıslı Türklere destek verme amacıyla geldiklerini söyledi. “Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki tarafın siyasi eşitliğine dayanan, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam edebileceği bir çözümü destekliyoruz” diyen Yılmaz, müzakere sürecinin başarıya ulaşmasını diledi.

Özyiğit, CHP heyetini kabul etti
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz başkanlığındaki CHP heyetini kabul etti. 
TDP’den verilen bilgiye göre, parti genel merkezinde yer alan görüşmede, TDP Milletvekili Zeki Çeler, MYK üyesi Erkut Yılmabaşar ile CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile CHP Kıbrıs Temsilcisi Mustafa Yürükçü de hazır bulundu. 
Kıbrıs konusu ile müzakerelerde gelinen son aşamaya yönelik değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, gündemdeki konulara yönelik de görüş alışverişinde de bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474