banner564

Adil ve kalıcı çözüm

Büyükelçi Derya Kanbay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında, Türkiye’nin Kıbrıs sorunu hakkındaki tutumunu yineledi

Adil ve kalıcı çözüm
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 50 yılı aşkın bir süredir devam eden Kıbrıs sorununda, Türkiye ile Kıbrıs Türk tarafının, Ada’da iki toplumlu, iki kesimli, her iki halkın kurucu iradelerinin ve siyasi eşitliklerinin temel alındığı, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşma hedefiyle hareket ettiğini söyledi. 
Kanbay, Kıbrıslı Türklerin de, bu adada yaşayan Kıbrıslı Rumlar kadar tam bir güven ve huzur içinde yaşamaya hakkı olduğu ve yıllardır süregelen Kıbrıs sorununun bu haliyle sürdürülebilir olamayacağının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve TC tarafından her fırsatta açıklandığını ifade ederek, buna karşın, dünya kamuoyunun gereken hassasiyeti maalesef göstermediğinin bir gerçek olduğunu vurguladı. 
Kanbay, “temennimiz, devam etmekte olan müzakere sürecinin bir an önce adil, kalıcı ve sürdürülebilir nitelikte bir anlaşma metni ile sonuçlanmasıdır” dedi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın BRT’den yaptığı konuşmayla başladı. Konuşma ardından 21 pare top atışı da yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473