banner564

‘Oldu bir kere’

Birlikte eğlendikleri Doping Cafe’nin sahibi Celal Barut’u içirip, barut fıçısına döndürdükten sonra parasını çalan Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir, Ercan ‘dan çıkarken yakalandı

‘Oldu bir kere’
banner598
Kamil HÜNERLİ
Girne’de, 15 Haziran gecesi yaşanan bir hırsızlık olayı duyanlara pes dedirtti. Birlikte eğlendikleri Doping  Cafe’nin sahibi Celal Barut’u içirip, barut fıçısına döndürdükten sonra parasını çalan Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir, Ercan’dan çıkarken yakalandı. Aynı masada yiyip içtikleri adamı sarhoş ettikten evine gönderdikten sonra işyerine pencereden giren ve kasadaki 500 Sterlin ve 350 TL’yi çalan Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede suçlarını itiraf eden zanlılar pişman olduklarını söyledi.

Ercan’dan çıkmak üzereyken yakalandılar
Duruşmada zanlı Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir’in 15 Haziran 2015 tarihinde saat 23.00 sıralarında Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda faaliyet gösteren Celal Barut’a ait Cafe Doping isimli işyerine kilitsiz pencereyi açıp içeriye girdikleri, masa çekmecesinde muhafaza edilen 500 Sterlin ve 350 TL nakit parayı çaldıkları belirtildi. Polis, zanlıların 16 Haziran 2015 tarihinde Ercan Havalimanı’nda ülkeden çıkış yapmak isterken tutuklandıklarını söyledi. 

2 gün tutuklu kalacaklar…
Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini dile getirdi. Alınan ifadelerin araştırılacağını kaydeden polis, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkemede söz alan zanlılar pişman olduklarını belirtirken, mahkeme zanlı Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir’in 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Taksici, soygunun perde gerisini anlattı…
Diyalog muhabiri Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir isimli iki zanlıyı Esentepe’ye götüren ve oradan geri getiren taksiciye ulaştı. Nazmi Mertdübüş ile Şerife Demir’i Lemar marketin önünde taksisine aldığını belirten şoför olayı şu şekilde anlattı, “Lemar marketin önünde iki kişi işaret yapınca durdum. Arabaya binen bir erkek ve bir kadın bana önümdeki jeep aracı takip etmemi istedi. Ben yola koyuldum araca yaklaşınca, “Bu araba bizim Osman dayının ne işiniz var onunla diye sordum?” 

“Osman Barut’un akrabasıyız dediler”
Bana Osman Barut’un akrabası olduklarını, dükkanda beraber alkol aldıklarını, ve durumunun iyi olmadığı için kendisinin evine gittiğinden emin olmak istediklerini söylediler. Ben de takibi sürdürdüm. Osman Barut Esentepe’ye evine ulaşıncaya kadar takip ettik. Arada bir isterlerse Osman Barut’un arabasının önüne geçip durabileceğimi, onları o arabaya aktarabileceğimi söyledim ama istemediler. Osman Barut evine yaklaşınca onlarda orada inmek istediler ve taksi paramı ödediler. Bir de kartımı aldılar.   

“Esentepe’den geri aradılar…”
Ben tekrar geriye döndüm. Esentepe’yi çıktıktan sonra golf sahasına yaklaştığımda telefonum çaldı. Açtım ve biraz önce bıraktığım iki kişi kendilerini Esentepe’den tekrar almamı istedi. Ben de döndüm aldım. Girne’ye getirip bıraktım. Osman Barut’u sorduğumda bana iyi olduğunu, içlerinin rahata erdiğini söylediler. Ertesi gün bir de öğrendik ki benim Esentepe’ye götürdüğüm iki kişi Osman Barut’un işyerini soymuş. Ne günlere kaldık. Adamı önce içirmişler sonra da soygun yapmışlar.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474