banner564

Olmazsa seçim

Vatandaşlar yeni dönemde UBP-HP koalisyonu bekliyor

Olmazsa seçim
banner598

 Ömer KADİROĞLU

KKTC’de geçtiğimiz hafta bozulan dörtlü koalisyon hükümeti sonrasında yeni hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Yeni hükümet modeli hakkında Diyalog Gazetesi sokağın nabzını tuttu. Yaşanan süreç ile ilgili Diyalog’a konuşan vatandaşlar ağırlıklı olarak UBP-HP koalisyonunun ülke için en sağlıklı model olacağını ifade etti. Vatandaşlar, UBP-HP olmazsa erken seçimin kaçınılmaz olacağını söyledi. 
Vatandaş Ne Dedi…? Vatandaş Ne Dedi…?
Osman Güvenir:
Ülkemizde yaşanan siyasi gelişmeler beklenen bir durumdu. Dörtlü koalisyonla hükümetin yürümesi mümkün değildi ve bir yerde fire verileceği biliniyordu. Mevcut hükümet bozuldu ve yeni bir hükümet çalışmaları devam ediyor. Toplum istikrar bekliyor ve istikrarsız bir ortamda yapılan çalışmalarda başarı elde edilemez. Dörtlü koalisyon patlak verince yeni bir model arayışı başladı. Halkın ve ülkenin faydasına olabilecek en sağlıklı hükümet modeli UBP-HP koalisyonudur. Siyasi açıdan iki partinin de çizgileri aynıdır ve akademik açıdan dünya görüşüne sahip iki parti başkanı var ve ikili koalisyon halinde güçlü bir hükümet modeli olacağı inancındayım.
Sadık Üstüner:
Ülkede hükümetin bozulmuş olması bence hiçbir şey ifade etmiyor. Bir hükümet gider yeni bir hükümet gelir ancak değişen bir şey olmaz. Bir yıldır ne zaman çökecek diye bu hükümeti bekledik. Bu durumda en iyi hükümet modeli Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi koalisyonu modelidir. Bu iki parti dışında bir hükümet modeli düşünemiyorum. Ama olmazsa o zaman erken seçim…
Selçuk Ekendal:
Son yaşanan siyasi gelişmeler beklediğimiz bir durumdu. Hükümetin bozulacağı üç dört ay önceden belliydi. Bu süreçte hükümet hiçbir icraat yapamaz durumdaydı. Şu anda hükümetin bozulmasını sağlayan Halkın Partisi mutlak suretle kiminle hükümet kuracağını anlaşmıştır. Bu durumda Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi koalisyonudur. Bu ikili koalisyon iç konularda bir uyum sağlayabilir ancak Kıbrıs sorununda nasıl bir ortak noktaya varılır o da düşünülür.
Mehmet Kadiri:
Hükümetin bozulacağı önceden belliydi. Bence bu bozulma uzaktan işaret edilerek yaşanmış bir bozulmadır. Biz burada ne söylersek söyleyelim Türkiye nasıl bir hükümet modeli isterse öyle bir hükümet oluşturulacak. Dörtlü koalisyon hükümeti bana göre en şanssız hükümetti. Bu hükümet sel felaketleri, döviz patlaması veya Türkiye’den gelen para akışının durmuş olması hükümetin başarısız olmasını sağladı. Her alanda zam yapmak zorunda kalan hükümet zaten şu anda cezasını çekmiş durumdadır.
Elmas Özdalili: 
Dörtlü koalisyon hükümeti bir yıl gibi bir sürede bozuldu. Bu memlekette kim kiminle isterse hükümet kursun hiçbir zaman iki yılı geçen bir hükümet modeli olmayacaktır. Türkiye burayı istediği gibi yönetiyor bu nedenle hükümet modelimiz de Türkiye’nin istediği gibi olacaktır. Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi koalisyonu düşünülüyor ancak olsa da hiçbir çözüm olacağına inanmıyorum. Bir hükümet kurulur ve hiçbiri de dört yılını tamamlamadı ve halk ağır bedeller ödüyor. Umutsuzum.
İbrahim Miharbi:
Hükümetin bozulacağı belliydi. En baştan dört partili hükümetin yürümeyeceğini görüyorduk. Yeni bir hükümet modeli UBP-HP modelidir. Bu süreçte yeni hükümet oluşturulmaya çalışılırken Halkın Partisi naz yapıyor. Dörtlü koalisyon sürecinde her alanda başarısızlıklar yaşandı. UBP-HP koalisyonu da oluşmazsa benim görüşüm Türkiye buraya bir vali göndersin ve her şey bitsin. Ya da erken seçime gidilsin.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474